"Spot On": Boş Vitrinleri Interaktif Sanat Alanlarına Dönüştüren Yenilikçi Bir Tasarım

Responsive Spaces ve Michael Holzer, boş vitrinleri interaktif ışık enstalasyonlarına dönüştüren "Spot On" adlı projeyi hayata geçirdi.

Boş vitrinler genellikle sıkıcıdır, ancak özellikle iyi konumlarda, bu alanlar geçici olarak değerlendirilebilir. Responsive Spaces ve Michael Holzer, "Spot On" adlı projeleriyle bu alanları interaktif ışık enstalasyonlarına dönüştürerek yerel işletmelere değerli bir geçici sahne sunuyor.

Projenin kalbi, kontrol edilebilir LED ışıkların hacimli bir düzenlemesiydi. Seyirciler "doğru noktada" olduklarında, akıllı telefonları kullanarak bireysel mesajlar tasarlayabilir ve bunları doğrudan sisteme gönderebilirler. Bir jüri, tüm başvuranlar arasından düzenli olarak yeni genç şirketler ve start-up'ları seçer, bu da onların vitrinlerde dikkat çekici olmaları anlamına gelir.

2021 yazında Covid-19 pandemisi nedeniyle Linz'de ek boş vitrinler ortaya çıktı. Bu durum, "Spot On" konseptinin doğmasına yol açtı. Tüm enstalasyon, 24 DMX kontrollü LED tüpün monte edildiği, kurulumu ve sökülmesi kolay bir ahşap çerçeveden oluşuyor. Mobil web sitesi, herkesin ışık enstalasyonuyla etkileşim kurabilmesi için bir MQTT tabanlı arka uca sahip.

Enstalasyonun tamamı boyut olarak esnek bir kuruluma sahip. İlk kurulum 4 metre genişlikte, 2 metre yükseklikte ve 1.2 metre derinlikteydi. İnteraktif enstalasyon, ışık enstalasyonu, mobil arayüz, vitrin, sanat enstalasyonu ve dijital enstalasyon gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Enstalasyon, bir vitrinin önünde belirli bir noktada durulduğunda, lambaların ve ışığın karmaşık düzenlemesi izleyici için çözülüyor ve interaktif bir bilet okunabilir hale geliyor. QR kodu ve akıllı telefon aracılığıyla, kendi mesajlarınızı ve vitrinde çılgın ışık efektlerini kontrol edebilirsiniz.

Proje, Linz'deki boş vitrinleri olumlu bir şekilde kullanma hedefiyle başladı. Farklı vitrin ölçülerine uyum sağlayabilecek esnek bir donanım kurulumuna ihtiyaç vardı. Bu nedenle, yerel işletmelerin sunumunu entegre ettik, çünkü onlar da COVID-19 pandemisinden ağır bir şekilde etkilendi. Geçiş yapan kişilerle etkileşime geçmek için onlara ışık enstalasyonunun yaratıcı kontrolünü kolayca alabilecekleri bir mobil arayüz sunduk.

Boş vitrinler sıkıcıdır. Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle boş vitrinler Linz şehri için daha acil bir mesele haline geldi. Ancak, şehir boyunca harika konumlarda bu alanlar, arada bir iyi kullanılabilir sunum alanlarıdır. Bu nedenle, bu eşsiz vitrin enstalasyonu ve arkasındaki "Spot On" konsepti geliştirildi. Interaktif ışık enstalasyonları, boş pencereleri etkileyici ve olağanüstü sanat eserlerine dönüştürürken, aynı zamanda yerel işletmelere değerli bir geçici sahne sunar. Biz. Linz'i. Seviyoruz.

2023 yılında "Spot On" projesi, A' Interactive, Experiential and Design Installations Award'da Altın Ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Responsive Spaces
Görsel Kredileri: Photo Credits: Responsive Spaces Video Credits: Eyup Kus
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Lead: Markus Pargfrieder Design Lead: Michael Holzer Projectmanager: Nazila Shamsizadeh Development: Katharina Mayrhofer Development: Martin Zeplichal Development: Julian Reil Web-Development & -Design: Andrea Maderthaner
Proje Adı: Spot On
Proje Müşterisi: Responsive Spaces


Spot On IMG #2
Spot On IMG #3
Spot On IMG #4
Spot On IMG #5
Spot On IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun