Welser'in Sesi: Çelik Profillerin İnteraktif Bir Deneyime Dönüştüğü Yer

Responsive Spaces, Welser Profile için benzersiz bir marka deneyimi yaratıyor: Dokunma ile ses yaratan bir çelik org

Çelik profil sağlayıcısı Welser Profile, ziyaretçi merkezi için interaktif bir marka deneyimi arayışındaydı. Bu arayışın sonucunda, gerçek ürünlerin kullanıldığı ve her insan dokunuşuna gizli büyüsünü biraz daha açığa çıkaran mistik ses manzaraları yaratan bir çelik org ortaya çıktı.

İnstalasyonun tasarımı bir orgu andırıyor ancak çok daha teknik bir yapıya sahip. Dokunuşlara yanıt veren sofistike kapasitif sensörler ve her birkaç dakikada bir enstrüman setlerini değiştiren dinamik bir ses motoru bulunuyor. İnstalasyonun benzersiz özelliklerinden biri, teknolojinin gizli olması ve ziyaretçilerin çelik profillerle etkileşim kurmanın dokunsal ve sesli deneyimine odaklanmalarını sağlamasıdır.

Orgun geliştirilmesi, ileri üretim teknolojisi ve dikkatlice seçilmiş malzemelerin bir kombinasyonunu gerektirdi. Kullanıcılardan gizli bir şekilde, bir PC, 2 hoparlör ve bir mikrodenetleyici bulunmaktadır. Her çelik profil için kapasitif sensörler, direncindeki değişiklikle dokunuşla tetiklenir. Profiller elektriksel olarak iletken olup, güvenli ve ayırt edilebilir etkileşim için ahşap bir tabanla yalıtılmıştır.

Org, ziyaretçilerin gerçek çelik profilleri dokunarak çeşitli sesler oluşturabileceği interaktif bir deneyim sunar. İnstalasyon tarafından üretilen sesler sürekli değişir ve ziyaretçiler, kendi benzersiz ses manzaralarını oluşturmak için farklı dokunuş kombinasyonları ile deney yapabilirler.

Welser Profile, çelik profillerin küresel bir sağlayıcısıdır. Şirket, ziyaretçi merkezi için interaktif bir marka deneyimi arıyordu. 13 kuşak boyunca Welser Profile, sektörde dünya lideri haline geldi. Bu nedenle, Responsive Spaces'ın bu başarı hikayesinin temelini oluşturan ürünün kahraman olmasını sağlamak mükemmel bir anlam ifade ediyordu.

Proje, Eylül 2021'de Welser Profile'ın merkezi olan Aşağı Avusturya, Gresten'de başlatıldı ve kalıcı bir interaktif kurulum olacak. Bu tasarım, 2023'te A' Interactive, Experiential and Design Installations ödülünde Bronz kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Responsive Spaces
Görsel Kredileri: Photos / 3D Sketches / Sound: Julian Reil Video: Isabella Rogl (das narrativ), Manuel Bauer (das narrativ)
Proje Ekibi Üyeleri: Steel Organ Design, 3D & Development: Julian Reil
Proje Adı: Sounds of Welser
Proje Müşterisi: Responsive Spaces


Sounds of Welser IMG #2
Sounds of Welser IMG #3
Sounds of Welser IMG #4
Sounds of Welser IMG #5
Sounds of Welser IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun