Zhuojiu: Gücü ve Ekolojiyi Birleştiren Ödüllü Likör Ambalajı

Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd Tarafından Tasarlanan Zhuojiu, Geleneksel Çin Likörünün Ruhunu Yansıtan Güçlü Bir Tasarıma Sahip

Çinli tasarım ekibi Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd, geleneksel Çin likörünün ruhunu yansıtan güçlü bir tasarıma sahip Zhuojiu adlı likör ambalajını tasarladı. Tasarım, gücü ve ekolojiyi birleştiriyor ve bu özellikleriyle 2023 yılında A' Packaging Design Award'da Altın Ödül kazandı.

Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd'nin tasarımı Zhuojiu, güç ve ekolojiyi birleştiren bir ambalaj tasarımıdır. Tasarımın ilham kaynağı, gücü temsil eden "balta" şeklinden gelmektedir. Bu nedenle, tasarım fikri olarak "güç" kullanılmış ve Çin likörünün ruhunu ifade etmek için bu fikir benimsenmiştir. Ambalajın dış kısmı, balta tarafından yarılan bir ağaç gövdesini andıran ham ağaçtan yapılmıştır. Bu tasarım, Çin likörünün ateşli tadını sertlik ve yıkıcı güçle ifade eder.

Zhuojiu'nun eşsiz özellikleri arasında, "Zhuo (İçme)" kelimesinin orijinal anlamının eski Çinli şair Li Bai'nin "Ay Altında Yalnız İçme" şiirinden alınması yer alıyor. Bu nedenle, güç perspektifinden, "sert" ve "yumuşak" kavramlarını baltaya ve dağlara ağaçlara ustaca entegre ederek, bu Çin likörünün lezzetini bir bakışta hayal edebilirsiniz.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi olarak, konteyner camdan yapılmıştır. Dış ambalaj ham ağaçtan kesilmiştir. Kutu ve şişelerde baskı işlemi kullanılmamış, ana ürün isimleri odun kömürü ile kazınmıştır. Bu, tasarımın çevre dostu bir yaklaşımı yansıtır.

Zhuojiu'nun tasarım süreci, Çin'de başladı ve 12 ay içinde tamamlandı. Tasarım, tüm detaylı özellikler ve ürünün seri üretimi Çin'de gerçekleştirildi. Bu süreçte, atık ağaçları kutulara dönüştürme konusunda zorluklar yaşandı ancak bu sorun, ağaç fabrikası ile bir anlaşma yaparak çözüldü.

Ödüllü tasarım Zhuojiu, 2023 yılında A' Packaging Design Award'da Altın Ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD
Görsel Kredileri: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Chairman: Huang Hua General Manager: Yang Mingyu Design Manager: Xie Yi Designer: Cheng Tiansheng three-dimensional: Ma Zhicheng
Proje Adı: Zhuojiu
Proje Müşterisi: SHENZHEN JINJIA NEW SMART-PKG CO.,LTD


Zhuojiu IMG #2
Zhuojiu IMG #3
Zhuojiu IMG #4
Zhuojiu IMG #5
Zhuojiu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun