Blu Lv'nin İnteraktif Sanat Yapıtı "Blossom Wonder"

Doğanın Enerjisi, Dijital Sanatla Buluşuyor

Blu Lv tarafından tasarlanan "Blossom Wonder", çiçek yetiştirme konseptine dayanarak, dijital sanat aracılığıyla bitkilerin doğal enerjisini ifade eder. Bu interaktif sanat kurulumu, çiçeklerin canlılığını gösterirken, geleneksel doğal bahçeye yeni bir akıllı ekoloji tanıtır.

Çiçeklerin doğuştan gelen güzelliğinin yanı sıra, çiçeklerin içsel doğası da insanların daha derin ihtiyaçlarını karşılar. Blossom Wonder, ziyaretçilerle etkileşim yoluyla çiçekleri kişiselleştirerek pozitif psikolojik enerji aktarır. Bu interaktif sanat kurulumu, dijital yaratıcılığı ve gerçekçi sahneleri mükemmel bir şekilde entegre eder, geleneksel doğal bahçeye yeni bir akıllı ekoloji tanıtır.

Blu Lv'nin tasarım ekibi, parametrik modelleme ve ultra yüksek çözünürlüklü LED esnek ekranın özelliklerini kullanarak, çiçeğin şeklinden ilham alan dinamik ve ritmik eğriler oluşturur. Ayna paslanmaz çelik ve ekranın dikişsiz birleştirilmesiyle, cihaz görsel etkinin sonsuz genişlemesini sunar. Çiçeğe benzeyen ancak sadece bir çiçek olmayan görsel his, izleyicilere cihazın gerçeküstü hissini artırır.

İnteraktif tasarım, çiçeklerle ziyaretçilerin tepkileri ve ruh hali arasında bir bağlantı kurar. "Çiçek yetiştirme" konseptinden yedi çiçeği, sanatsal ifadenin ortamı olarak ve farklı duygusal ve sağlık durumlarını yansıtmak için seçtik. Ziyaretçi, Blossom Wonder ile etkileşime girdikten sonra, kendi çiçeklerini mobil telefonlarında oluşturur ve bu çiçekler, cihazın sensörlerine yönlendirilerek ekranın merkezinde sunulur ve çiçekler, ziyaretçinin o anki ruh halini yansıtır.

Proje, 2022 Şubat'ında Hangzhou'da başladı ve 2022 Haziran'ında Hebei'de tamamlandı ve Haziran 2022'de Ovation Seven-Cultivation Hotel'de sergilendi. Araştırmamızın hedefi, çiçeklerle insan davranışı ve ruh hali arasındaki bağlantıyı keşfetmektir. Çeşitli çiçeklerin büyük miktarda resmini toplayarak, renk ve doku çıkarılır. Toplanan bilgileri Touch Designer'da entegre ederiz ve sonunda izleyicilere sunmak üzere görsel içeriğe dönüştürürüz, böylece Blossom Wonder aracılığıyla çiçeklerin üzerlerindeki etkiyi hissedebilirler.

Endüstrinin ilk LED hiperbolik interaktif sanat cihazı olarak, bu proje yeni malzemelerde yenilikçi bir atılım gerçekleştirir ve şekil, yapı ve gösteri içeriği açısından tüm ortamı eşleştirir. Bu nedenle, dünyanın ilk çok boyutlu, çok duyusal dijital daldırıcı bahçesi yaratılır. İnteraktif tasarımı çekirdek olarak, Blossom Wonder, yedi renkli çiçeklerle ziyaretçilerin davranışı ve ruh hali arasında bir bağlantı kurar ve onların görsel estetik ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılar.

Blossom Wonder, 2023'te A' Interactive, Experiential and Design Installations Ödülü'nde Gümüş ödüle layık görüldü. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 杭州沉浸数字科技有限公司 BLUBLU IMMERSIVE
Görsel Kredileri: 杭州沉浸数字科技有限公司 BLUBLU IMMERSIVE
Proje Ekibi Üyeleri: Qiaochu Lv Changsui Lin Yiwei Liao Yongtao Kuang Weibin Liu Wei Lin Chaofan Li Yue Wan Xinyi Li
Proje Adı: Blossom Wonder
Proje Müşterisi: 杭州沉浸数字科技有限公司 BLUBLU IMMERSIVE


Blossom Wonder IMG #2
Blossom Wonder IMG #3
Blossom Wonder IMG #4
Blossom Wonder IMG #5
Blossom Wonder IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun