Yüksek Raflı Depolar İçin Akıllı Envanter Yönetimi: Aris-Imr

Li Xuan ve Liu Zhe Tarafından Tasarlanan Aris-Imr, Depo Yönetiminde Devrim Yaratıyor

Tradyonel manuel envanter takibi, büyük depolar için zaman ve çaba gerektirir ve genellikle malzeme akış hızına ayak uyduramaz. Bu durum, envanter verilerinde gecikmelere, kaotik yönetime ve büyük miktarda iş gücü ve kaynak israfına neden olur. Li Xuan ve Liu Zhe tarafından tasarlanan Aris-Imr, bu sorunu çözmeyi hedefleyen bir çözüm sunuyor.

Yüksek raflı büyük depolar için akıllı envanter takip çözümü geliştiren Youibot robotics ve sf supply chain, Aris-Imr ile depo yönetiminde yeni bir dönem başlatıyor. Kaldırma modülüne sahip Aris-Imr, 30.000 metrekarelik ve 15 metreye kadar yüksek raflara sahip bir depoda 11.5 saat içinde otonom bir envanter takibi tamamlama yeteneğine sahiptir. Aris-Imr, envanter takip görevlerini gündüz ve gece sürekli olarak gerçekleştirir.

Aris-Imr, dynamicslam, 3D lazer engel önleme ve büyük veritabanı gibi teknolojilerle donatılmıştır. Tek seferde 20 saatten fazla çalışabilen Aris-Imr, yüksek raf aralığında 15 mm'den 15 metreye kadar tarama yapabilir. Kullanıcılar, robotlara uzaktan görev verebilir ve robotlar, yerinde hiçbir işçi olmadan (gece, hafta sonu) görevleri otomatik olarak gerçekleştirebilir. Ardından bir görev raporu oluşturur ve kullanıcıya gönderir.

YOUIBOT, dünyaca ünlü bir tedarik zinciri şirketinin büyük ölçekli deposunda depolama otomasyonunu araştırırken, ARIS-IMR'yi (akıllı envanter takip robotu) geliştirdi. Bu çözüm, süper büyük depoda manuel envanterden kaynaklanan sorunları, kaotik malzeme yönetimini, düşük seviye bilgi işlemi vb. etkin bir şekilde çözer. Bu çözüm, geleneksel envanter yönetimini değiştirdi ve akıllı depolama endüstrisi için büyük bir fark yarattı, bu da küresel depolama endüstrisinde bir dönüm noktasıdır.

ARIS-IMR, mast ve tarama cihazı ile donatılmıştır ve çeşitli yüksekliklere sahip kargo konumlarıyla başa çıkmayı başarır. ARIS-IMR'ın mastı, rafın üst rafına (12-15m'ye kadar) çıkar ve yerden 15mm uzaklıkta bir konuma indirilir. Tarama modülü, 1.8 metreye kadar bir aralığı kapsar ve paletlerde ve mallarda barkodları tarar. Robot, bir pnömatik cihaz kullanarak yüksekliği hassas bir şekilde kontrol eder, böylece yüksek raftan düşük rafa veya düşük raftan yüksek rafa sırayla seviye seviye barkodu tarar ve kaydeder.

ARIS-IMR, 2022'de A' Robotics, Automaton and Automation Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xuan Li
Görsel Kredileri: Xuan Li
Proje Ekibi Üyeleri: lixuan, liuzhe, xingyifan, shanshiqiang
Proje Adı: Aris-Imr
Proje Müşterisi: Xuan Li


Aris-Imr IMG #2
Aris-Imr IMG #3
Aris-Imr IMG #4
Aris-Imr IMG #5
Aris-Imr IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun