Modern Açık Hava Deneyimi İçin Yeniden Tasarlanan Taşınabilir Sandalye: Emmett

True Places, Konfor ve Taşınabilirliği Birleştiren Yenilikçi Bir Tasarım Sunuyor

True Places, modern açık hava deneyimine uygun bir taşınabilir sandalye olan Emmett'i tasarladı. Sandalye, rahatlık, hafiflik ve düşünceli özelliklerin birleşiminden oluşan, modern yaşam tarzını yansıtan bir ürün.

True Places, açık hava deneyiminin kalitesini artırmak için "Güzel tasarlanmış ve rahat bir açık hava mobilyası aynı zamanda taşınabilir olabilir mi? Modern tasarım ve mühendislik, insanların yaşamlarının geri kalanına uygun kalitede bir katlanabilir sandalye yaratabilir mi?" sorularıyla yola çıktı.

Emmett, taşınabilir sandalyeyi modern açık hava için yeniden tasarlar. Yeni patent bekleyen katlama tasarımı, koltuğun sarkmasını ve sıkışmasını önlerken hala kompakt bir şekilde katlanabilme özelliği sunar. Özel TrueFlexTM dış mekan kumaşı ve hava-uzay derecesinde alüminyum çerçeve kullanılmıştır. Hem sağda hem solda aksesuarlar, şişe açacakları, çanta kancaları ve dengeli duruş için büyük ayaklar bulunmaktadır.

Emmett, alüminyum 6000 serisi, TrueFlexTM kumaş (polyester, naylon), cam dolgulu naylon bileşenler ve geri dönüştürülmüş polyester (taşıma çantası) kullanılarak üretilmiştir. Katlandığında 229mm (genişlik) x 203mm (derinlik) x 914mm (yükseklik) boyutlarında olup, kullanıma hazır hali ise 610mm (genişlik) x 508mm (derinlik) x 914mm (yükseklik) boyutlarındadır.

Emmett, yeni bir katlama tasarımına sahiptir: sandalye, kolların kilidini açana kadar tek bir hareketle katlanabilir ve son derece rahat, gergin bir oturma alanı oluşturabilir. Sandalye, kol düğmelerini kullanarak kolların kilidini açıp kolları yukarı ve içe doğru katlayarak kolayca katlanabilir. Sandalye daha sonra özel olarak tasarlanmış sürdürülebilir taşıma çantasına yerleştirilebilir. Her sandalye omuz üzerinden taşınabilir veya iki sandalye sırt çantası tarzında taşınmak üzere bağlanabilir.

Proje, Ağustos 2019'da Philadelphia ve New York City'de başladı ve Temmuz 2021'de Şangay'da tamamlandı. Yüzlerce tüketici üzerinde yapılan geniş çaplı nitel ve nicel araştırmalar, Emmett'in tasarımını şekillendirdi. Araştırma, mevcut taşınabilir açık hava sandalye seçenekleriyle ilgili önemli bir memnuniyetsizlik, özellikle konfor ve tasarım açısından belirledi. Daha fazla insanın aile ve arkadaşlarıyla açık havada kaliteli zaman geçirmesiyle, Emmett modern açık hava için iyi tasarlanmış konfor ihtiyacını karşılar.

Geçmişte açık hava mobilyası tasarımında konfor ve taşınabilirlik arasında önemli bir gerilim vardı. Rahat, gergin bir koltuk içeren bir mobilya parçası oluşturmak, aynı zamanda kompakt bir şekilde katlanabilme özelliği sunmak zorlu bir tasarım ve mühendislik meydan okumasıydı. Ayrıca, son on yıllarda taşınabilir açık hava sandalyesi geliştirmesi, kalite pahasına maliyetleri düşürmeye odaklanmıştır. Gerçek taşınabilir konforu, ölçeklenebilir bir şekilde uygun maliyetle üretebilmek de önemli bir meydan okuma oldu.

Emmett, modern açık hava için yeniden tasarlanan taşınabilir bir sandalye. Olağanüstü konfor, hafif taşınabilirlik ve düşünceli özellikler bir araya gelerek, insanların bugün yaşadığı şekli yansıtan yenilikçi bir açık hava katlanır sandalye oluşturur. Yeni patent bekleyen katlama tasarımı, koltuğun sarkmasını ve sıkışmasını önlerken hala kompakt bir şekilde katlanabilme özelliği sunar. Emmett, özel TrueflexTM dış mekan kumaşı ve hava-uzay derecesinde alüminyum çerçeve, sağ ve sol için aksesuarlar, her iki kolun altında şişe açacakları, çanta kancaları ve dengeli duruş için büyük ayaklar içerir.

Emmett, 2022'de A' Camping Gear and Outdoor Equipment Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ben Knepler
Görsel Kredileri: True Places, Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Bart Ruijpers Jonathan Albert Bre Stchowski Nelson Warley Ben Knepler
Proje Adı: True Places Emmett
Proje Müşterisi: Ben Knepler


True Places Emmett IMG #2
True Places Emmett IMG #3
True Places Emmett IMG #4
True Places Emmett IMG #5
True Places Emmett IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun