Buzzy Bot: Geleceğin Otomatik Teslimat Aracı

Marko Lukovic'in Yenilikçi Robotik Tasarımı

Marko Lukovic tarafından tasarlanan Buzzy Bot, organik ve geometrik formun mükemmel birleşimini sunan, özgün bir otomatik teslimat aracıdır. Bu yenilikçi tasarım, e-ticaretin hızla gelişen dünyasında hızlı ve verimli bir çözüm sunuyor.

Buzzy Bot, orta boyutlarda, otonom bir teslimat aracıdır. Toplamda 34 ayrı otomatik depolama bölmesi bulunan Buzzy Bot, elektronik çekmece sistemi sayesinde farklı türdeki ürünleri aynı anda taşıyabilir. Bu özelliği sayesinde, tek bir seferde çok sayıda müşteriye hizmet verebilir. Aracın zemin mesafesi, yol engellerini aşmak için ayarlanabilir. Araçta ayrıca, ek elektrik enerjisi sağlamak için çatıda güneş panelleri bulunmaktadır. Orta boyutlu paketleri taşımak için bir kargo drone'u da bulunmaktadır.

Tasarımın ilham kaynağı, ana robot gövdesinin organik şekli için bal arısının hacimleri, çizgileri ve renkleridir. Depolama bölümlerinin altıgen şekli, bal peteğinin doğal geometrik şeklinden esinlenmiştir. Bu, tasarımın ana işlevsel ve estetik hafif motifidir. Araç mimarisi için ilham kaynağı ise at arabalarının yapısıdır. Gece koşullarında daha iyi görünürlük için, alüminyum jantlara ve 4 adet yanıp sönen led ışık şeridi eklenmiştir.

Şasi, alüminyum ve titanyum gibi hafif metallerin alaşımından yapılmıştır. Mekanik kinetik montajlar için yüksek mukavemet ve darbe ve neme karşı direnç gerektiğinde paslanmaz çelik kullanılmıştır. Dış kaplama ve daha küçük parçalar, termoform ve enjeksiyon kalıplı plastiklerden yapılmıştır. Bölme kapıları, şeffaf Oled (Organik Led) ekranlarla donatılmış polikarbonattan yapılmıştır.

Buzzy Bot, GPS otonom navigasyon sistemi, otomatik yayalar, yol işaretleri ve trafik ışıkları tanıma özelliğine sahip 360 derece kamera görüş alanı, otomatik zemin arazi topografisi algılama özelliğine sahip Lidar ve otomatik frenleme ve hızlanma özelliği ile diğer araçları ve nesneleri algılama özelliğine sahip radar ile donatılmıştır. Kritik durumlarda, aracın kontrol merkezindeki operatör tarafından sesli ve uzaktan kontrol edilebilir. Enerji, %270 verimli elektrikli Katı Hal bataryalarda depolanır.

Buzzy Bot, 2023 yılında A' Robotik, Otomat ve Otomasyon Tasarım Ödülü'ne layık görülmüştür. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Marko Lukovic
Görsel Kredileri: Marko Lukovic
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Marko Lukovic
Proje Adı: Buzzy Bot
Proje Müşterisi: Marko Lukovic


Buzzy Bot IMG #2
Buzzy Bot IMG #3
Buzzy Bot IMG #4
Buzzy Bot IMG #5
Buzzy Bot IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun