Yaratıcılığın Kökeni: Oft Interiors Ltd. Tarafından Tasarlanan Benzersiz Bir Sinema Deneyimi

Geometrik Yapıdaki Lambalarla Görsel Bir Merkez Yaratan, Yenilikçi Bir Sinema Tasarımı

Oft Interiors Ltd. tarafından tasarlanan bu sinema, görsel bir merkez oluşturmak için havada asılı geometrik yapılı lambalar kullanıyor. Bu tasarım, sinemanın sonsuz dünyasını temsil eden "yüzen bir hayal gücü" yaratıyor.

Tasarımın ilham kaynağı, insanların görsel canlılığı olan mekanlara daha çok ilgi gösteren görsel hayvanlar olmasıdır. Bu nedenle tasarımcı, sinema için havada asılı geometrik yapıdaki lambalarla görsel bir merkez yaratmayı özel olarak seçmiştir. Lambaların düzensiz ve özgür formu, sinemanın sınırsız dünyasını temsil eden bir tür "yüzen hayal gücü" gibidir.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında marka konumlandırması ve yerel tüketicilere eşi görülmemiş bir film izleme deneyimi sunma hedefi bulunmaktadır. Aynı zamanda, bu yurtdışı amiral gemisi sineması bir örnek olarak hizmet verecek ve tasarım stili ve işletme felsefesi daha fazla zincir mağazaya uygulanacaktır.

Tasarımcı, mekanın yönetmenidir. Tasarım mantığına ek olarak, tasarımcının fikir üretme, malzeme seçimi, maliyet kontrolü ve son olarak görsel içerik sunumu gibi genel kontrolü tamamlaması gerekmektedir. Bu tasarım, 3600 metrekarelik bir alana yayılmış olup, malzemeler arasında mermer, alüminyum, kumaş, halı, cam, koçluk ve boya bulunmaktadır.

Proje, 2018 yılında Malezya'da başlamış ve 2019 yılında aynı yerde tamamlanmıştır. Bu proje, Emperor Group'un yurtdışı genişlemesinin ilk durağıdır. Yerel eğlence ve tüketim ortamına yönelik yaptığımız araştırmaya göre, bölgede yüksek kaliteli sinemalar oldukça azdır.

Tasarımcı, mekanın yönetmenidir. Tasarım mantığına ek olarak, tasarımcının fikir üretme, malzeme seçimi, maliyet kontrolü ve son olarak görsel içerik sunumu gibi genel kontrolü tamamlaması gerekmektedir. Bu projenin amacı, tasarımın sadece görsel olmadığını, aynı zamanda bir görselleştirme uygulama süreci olduğunu kanıtlamaktır.

Tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödülü kazanmıştır. Bu ödül, teknik özelliklerinin gücü ve olağanüstü sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkate değer tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Oft Interiors Ltd.
Görsel Kredileri: All images used in the submission was taken by Dennis Lo.
Proje Ekibi Üyeleri: CM Jao Ken Cheung Melanie Lam
Proje Adı: The Origin of a Creation
Proje Müşterisi: Oft Interiors Ltd.


The Origin of a Creation IMG #2
The Origin of a Creation IMG #3
The Origin of a Creation IMG #4
The Origin of a Creation IMG #5
The Origin of a Creation IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun