K11 Art House: Geleceğin Sineması

Oft Interiors Ltd. tarafından tasarlanan, Asya'daki ilk karlı dağ konutu temalı geleceğin sineması

K11 Art House, Oft Interiors Ltd. tarafından tasarlanan ve K11 Art ve kültürel perakendenin DNA'sını sürdürmeyi hedefleyen bir projedir. Bu yeni sinema modeli, sadece basit bir tüketim sahnesi olmaktan çıkıp sosyal etkileşim, alışveriş, yemek ve sanatı sinemaya dahil etme ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Geleceğin sineması olarak adlandırılan bu proje, "tasarım ve yeni perakende" konseptine dayanarak Asya'daki ilk karlı dağ konutu temalı sinemayı yaratmıştır. Bu, sinemanın "eğlence kompleksi" olarak referans modelini sağlama konusunda öncü olmuştur. Oft Interiors Ltd. tasarımında, Hong Kong'un hareketli yaşamı ve açıklığına karşılık gelen bir mekan oluşturulmuştur. Tasarımcılar, yabancılığın getirdiği kimyasal reaksiyonları iyi biliyorlar ve bu nedenle tasarımda tam tersini yapıyorlar. Uzak toprakları, İsviçre karlı dağlarının yaşam parçalarını seçiyorlar ve geleneksel mimari tarzı modern ticari alana taşıyorlar. Bu, Hong Kong sakinlerinin "doğal yaşam"a olan ruhsal özlemini uyandırmaktadır.

K11 Art House, Oft Interiors Ltd. ve UA'nın birlikte çalışarak en az beş tüketim formatını, müzik mağazası, açık bar, sergi alanı, performans merkezi ve kişiselleştirilmiş tanışma sosyal hizmeti dahil olmak üzere, birleşik bir tüketim sahnesi oluşturmak için tanıttığı bir projedir. Bu proje, 2018'de Çin, Hong Kong'da başlamış ve 2019'da aynı yerde tamamlanmıştır.

Tasarım sürecinde, Oft Interiors Ltd. daha önce ilgisiz olan malzemeleri birleştirip birleştirerek, yeni bir duyusal denge içinde insanlık ve doğanın yeniden şekillendirilmesini tamamlamıştır. "Yeni perakende"nin gelişmesiyle birlikte, sinemanın temsil ettiği geleneksel eğlence alanı bir geçiş dönemine girmiştir. Bu durum, tasarım sürecinde yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşmayı gerektirmiştir.

2019 yılında, Oft Interiors Ltd., Hong Kong K11 musea'daki UA'nın yeni konsept amiral gemisi sineması için yepyeni bir vitrin tasarımı yapmak üzere davet edildi. Bu mekan deneyiminde, Oft Interiors Ltd., "tasarım ve yeni perakende" konseptine dayanarak Asya'daki ilk karlı dağ konutu temalı geleceğin sinemasını yarattı. Bu, sinemanın "eğlence kompleksi" olarak referans modelini sağlama konusunda öncü olmuştur.

Tüm görsel içeriklerin telif hakları Oft Interiors'a aittir ve 2019 yılında tescillenmiştir. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal yeteneğe sahip, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkate değer tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Oft Interiors Ltd.
Görsel Kredileri: All images used in the submission was taken by Dennis Lo.
Proje Ekibi Üyeleri: CM Jao, Ken Cheung, Shanny Cheung and Tobey Ngo
Proje Adı: K11 ArtHouse
Proje Müşterisi: Oft Interiors Ltd.


K11 ArtHouse IMG #2
K11 ArtHouse IMG #3
K11 ArtHouse IMG #4
K11 ArtHouse IMG #5
K11 ArtHouse IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun