Yuewen Yang'ın Fillstudio Ofisi: Çağdaş Yaşam ve Estetiği Yeniden Tanımlayan Bir Çalışma Alanı

Yuewen Yang'ın Fillstudio Ofisi, İnsan Varlığının Farklı Bir Yolunu Keşfeden Bir Çalışma Alanı Olarak Karşımıza Çıkıyor

Çalışma alanları, sadece iş yapmak için değil aynı zamanda yaratıcılığı ve düşünce süreçlerini teşvik etmek için de tasarlanmıştır. Yuewen Yang'ın Fillstudio Ofisi, bu düşünceyi bir adım öteye taşıyarak, insan varlığının farklı bir yolunu keşfeden bir çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor.

Yuewen Yang, Fillstudio Ofisi'ni tasarlarken, insan varlığının belirli, tanımlanabilir sosyal imajlarının yanı sıra, yaratıcı süreç içinde, bedenden ayrılan ve insanın başka bir var oluş yolunu genişletmeye çalışan görünmez bir "ben" olduğunu düşünmüştür. Bu nedenle, bu ofis, tasarımcının her şeyini anlatan bir mekan olarak tasarlanmıştır.

Yang, mekanın orijinal yapısını korumaya çalışırken, aynı zamanda siteyi uyarlama, avantajlarını kullanma veya sadece istenen etkileri uygulama yoluyla mekanla etkileşime girmeye ve bir denge kurmaya çalışmıştır. Bu projenin ana malzemeleri beyaz lateks boya, zemin boya ve meşe kaplama olmuştur.

200 metrekarelik bir alanı kaplayan bu ofis, zamanın konteynerleri, duygusal bağlantı, sanat alanları, çağdaşlık ve ofisler gibi etiketlerle tanımlanmaktadır. Yang'ın tasarım ekibi, Wu Jin, Lin Qianzhi ve Zeng Chunmei'den oluşmaktadır.

Yang, mekanın aydınlatma koşullarını tam olarak kullanmak için, ışığın mekanda eşit şekilde nüfuz edebilmesi için duvarın iç mekan düzenini olabildiğince ayarlamıştır. Tasarımcılar, mekana güçlü bir sanat hissi ve çekicilik kazandırmak ve kullanıcılar için rahat bir çalışma alanı sağlamak için mekana özgü sanat eserleri oluşturmuşlardır.

Proje, 2019 yılında Çin'in Guangdong Eyaleti, Guangzhou'da başlatıldı ve aynı yılın Mayıs ayında tamamlandı. Mekandaki nesnelerin genellikle değişime uğradığını belirten Yang, bir eşyanın eklenmesi, belirli zamanlarda doğal ışığın aniden değişmesi veya hatta arkadaşların ziyaretleri gibi durumların bile tasarımcının mekanın durumunu yeniden değerlendirmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Yang, mekanın oranlarını kontrol etme ve doğal ışığı (hayati bir malzeme) tamamen kabul etme ve kavrama yoluyla, insanların ve nesnelerin homojenleştiği bir atmosfer sağlamıştır. İnsanlar ve nesneler kendi yerlerine sahip olmuş ve ikisi arasında bir ana-ikincil ilişki yoktur. Nesneler her gün taze ve yeni bir görünüm kazanırken, insanlar mekandaki nesnelerin farkındalığını artırmışlardır.

Yang, bu ofisin, nesnelerle ilgili bir enerji alanı olduğunu belirtiyor. Tasarımcı, mekanı yönetmekten asla yorulmaz. İç ve dış, makro ve mikro arasında bir denge arayışı olan bitmek bilmeyen bir oyun. Stüdyo mekanını hava gibi hissettirmeye çalıştıklarını belirtiyor: nesnel, homojen, somut ve yine de soyut. Hiçbir şey söyleyemez, ancak kendinizi ona kaptırdığınızda, sanki zaman ve mekan homojendir.

Fillstudio Ofisi, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang Yuewen
Görsel Kredileri: Figure # 1: photographer Lin Huimin,Fillstudio Office,In 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Yang Yuewen Assistant design:Wu Jin Lin Qianzhi Zeng Chunmei
Proje Adı: Fillstudio Office
Proje Müşterisi: Yang Yuewen


Fillstudio Office IMG #2
Fillstudio Office IMG #3
Fillstudio Office IMG #4
Fillstudio Office IMG #5
Fillstudio Office IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun