Cups Kamakura: Denize Açılan Bir Cafe ve Otel

Takuji Kamio'nun Su İmajlarından İlham Alan Tasarımı

Cups Kamakura, denize bakan bir konumda bulunan ve aynı zamanda otel işlevi de gören bir kafe restoran. 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan bu binanın tasarımında, bölgesel ve çevresel etkenlerden etkilenen özel bir geçmişi dikkate almak gerekiyordu.

Takuji Kamio, mülkün okyanusa bakan bir konumda olması sebebiyle, suya bağlantılı imgelerden ilham almayı tercih etti. Suyla ilgili bir dizi grafik oluşturdu ve bu ilham verici imgeleri, renk dengesi, güneş ışığı yansıması ve malzeme seçimi ile dikkatlice uğraşarak kafe ve otel mekanlarına uyguladı.

Kamio, tüm tavan panellerini gizledi ve mevcut tarihi yapıları sergiledi. Ahşap yapıları berrak parlak bir cila ile boyadı ve çelik destek yapıları ekledi. Bu, binanın hem tarihi dokusunu korurken hem de modern bir dokunuş eklemesini sağladı.

Binanın zaten 50 yıllık bir geçmişi olduğu için, Kamio'nun koruma ve yeniden üretme çalışmalarında dikkatli olması gerekiyordu. Ekip, yıkımı adım adım ilerletti ve her seferinde alanın durumuna bağlı olarak tasarım detaylarını belirledi.

Proje, 2020 yılının Ocak ayında başladı ve Temmuz 2020'de Japonya'nın Kamakura kentinde tamamlandı. Bina çalışmalarında, ekip çoğu dış ve iç panelleri çıkardı ve mevcut durumları kontrol etti. Ayrıca, pazar çalışmalarında, 100'den fazla komşu otel ve restoranı araştırdılar ve fiyat, tasarım ve atmosfer eğilimlerini belirlemeye çalıştılar.

Tasarım sürecindeki en zorlu bölümlerden biri yapısal koruma çalışmasıydı. Yeterli bina gücünü korurken orijinal güzel yapı çerçevelerini göstermek için yeni destek yapısı eklemek gerekiyordu. Eski ve yeni yapı özelliklerini, şekil, renk ve malzeme gibi, mekan tasarımı dengesinde dikkatlice eşleştirmek çok önemliydi.

Cups Kamakura, bir kafe restoran olup aynı zamanda otel işlevi de görmektedir. Mülkün okyanusa bakan bir konumda olması nedeniyle, Kamio Tasarım suya bağlı imgelerden ilham almayı tercih etti. Suyla ilgili bir dizi grafik oluşturdular ve bu ilham verici imgeleri, renk dengesi, güneş ışığı yansıması ve malzeme seçimi ile dikkatlice uğraşarak kafe ve otel mekanlarına uyguladılar. Ayrıca, binanın 50 yıllık bir geçmişi olduğu için, ekip koruma çalışmalarını dikkatlice yürütürken yeni tasarım unsurlarını uygulamak zorunda kaldı.

Bu tasarım, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Takuji Kamio
Görsel Kredileri: ICHII KAMIODESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: Takuji Kamio Ray Keida
Proje Adı: Cups Kamakura
Proje Müşterisi: Takuji Kamio


Cups Kamakura IMG #2
Cups Kamakura IMG #3
Cups Kamakura IMG #4
Cups Kamakura IMG #5
Cups Kamakura IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun