Ebedi Güzellik: Li Zhang'ın Büyüleyici Tasarımı

Aladdin Hikayesinden İlham Alan Li Zhang, Ebedi Güzellik İçin Modern Bir Yaklaşım Sunuyor

Li Zhang'ın "Ebedi Güzellik" adlı tasarımı, Aladdin hikayesinden ilham alarak, modern bir yaklaşım ile ebedi güzelliği arayanların dikkatini çekiyor. Tasarım, antik Yunanların düşüncelerine dayanarak, her bir elmas parçasının büyülü bir güç taşıdığına ve bu gücün sahibinin ebedi güç, zenginlik ve mutluluk kazanabileceğine inanıyor.

Li Zhang, tasarımını diğerlerinden farklı kılan özelliği, moda şovlarından ilham alarak, maddi olmayan saflığın ince öğesini elde etmek ve bunu yepyeni bir tasarım konsepti için kullanmak olarak açıklıyor. Net çizgilerin ve dekoratif sanatların kullanılması, mekanın yatay olarak genişlemesine izin verir, böylece lobi, gizli ve gizemli bir dünyada geniş ve açık görünür.

Proje, çağdaş malzemeler ve tasarım tekniklerinin kullanılmasıyla hayata geçirilmiştir. Çeşitli sanat eserleri, düz çizgiler ve dönüşler, ebediyet ve an, ışık ve karanlık arasında birbirleriyle etkileşime girebilecek şekilde sergilenmiştir. Gerçeklik, hoş bir görsel sürpriz oluşturmak için kurguyla karşı karşıya gelir.

1034 metrekarelik proje alanı, ticari, ev, iç tasarım, alan ve satış merkezi gibi etiketlerle tanımlanmıştır. Li Zhang'ın tasarım ekibi, elmas, moda, kedi yürüyüşü gibi temaları tüm alan için kullanmıştır; her alan birbiriyle çarpışır, bir bağlantı oluşturur ancak birbirini rahatsız etmez. Büyük ve küçük olanın varlığı ve yuvarlak ve kare düzenlemesi, benzersiz bir mekan hissi oluşturur.

Proje, 2020 yılında Taiwan'ın Liaoning şehrinde tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, odanın daha görsel olarak çekici olmasını sağlayan, yüksekliğinde genişleyen ahşap desenli bir arka duvarın yerleştirilmesini içerir. İnsanlar, seyahat ederken veya ziyaret ederken, otururken veya ayakta dururken, konuşmadan zihinlerini ve düşüncelerini bu alanda daldırabilirler. İşte burada, hayattaki ebedi güzelliği yakalarlar.

Li Zhang'ın tasarımı, modernizmin pratikliğini ve büyüklüğünü en üst düzeye çıkararak kendi güzelliğini tasvir eder. Tasarım ekibi, modernizmle sanatsal bir atılım yapmayı ve mekanın iç ve dışını birleştirmeyi deniyor, böylece teknoloji ve moda saflığı simgeliyor. Metal parıltı efekti, sıkıcılığı önler ve düşük profilli ve ince bir hava yaratır, böylece gölgelerin eğlencesi çevreleriyle mükemmel bir şekilde dengelenebilir.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanan bu tasarım, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Zhang
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Qi Ling Zhang, Eternal Beauty, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Li Zhang
Proje Adı: Eternal Beauty
Proje Müşterisi: Li Zhang


Eternal Beauty IMG #2
Eternal Beauty IMG #3
Eternal Beauty IMG #4
Eternal Beauty IMG #5
Eternal Beauty IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun