Taikan Fast Sushi: Japon Kültürü ve Mimarisinin Modern Yorumu

Simone Turibio ve Dimitri Lociks, Japon Gastronomisini Pratik ve Modern Bir Deneyime Dönüştürüyor

Taikan Fast Sushi, Japon kültürü ve mimarisinin geleneksel unsurlarını modern ve kozmopolit bir tasarımla birleştirerek, ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Simone Turibio ve Dimitri Lociks tarafından tasarlanan Taikan, Japon kültürü ve mimarisinin geleneksel öğelerini, açık ve boş alanlar, bol miktarda ahşap, su ve şeffaflıklarla birleştirerek modern bir deneyim sunuyor. Daha kentsel ve çağdaş bir mimari anlayışı benimseyen tasarımcılar, beton, mat siyah ve geometrik üç boyutlu karoları kullanmışlar. Japon yapımında ahşabın kullanılma şekli, projenin önemli bir avantajı olmuş ve mekan için belirgin bir görsel öğe oluşturmuştur.

Taikan restoranı, 350 metrekarelik alanda aydınlatma ve kaplama unsurlarıyla kozmopolit bir Japonya'yı temsil eden, pratik, modern ve misafirperver bir Japon gastronomisi deneyimi sunuyor. İç tasarım projesi, aynı prefabrik kaplamayı zemin, tavan ve duvarlarda kullanarak, iş hızını artıran, maliyeti düşüren ve güçlü bir görsel etki yaratan bir özellikle öne çıkıyor. Duvar ve tavanlara gömülü LED çubuklar da kullanılarak, çubuklara atıfta bulunan dinamik bir ışık etkisi yaratılmıştır.

Proje, Japon yapımında ahşabın kullanımına dayanılarak geliştirildi. Bu amaçla, zemin, duvar ve tavanı kaplayan vinil döşeme kullanarak tamamen ahşaptan yapılmış bir alanın görünümünü yeniden yarattık. Bu çözüm, son derece misafirperver bir his yarattı ve diğer mağazalarda çok kolay bir şekilde uygulanabilir. Aydınlatma da çubuklara atıfta bulunan LED profillerin şeklinde öne çıkar, bu profiller tavanı ve duvarı geçer.

Restoranın 350 metrekarelik bir alanı bulunmaktadır ve burada 183 kişi kapasiteli 91 masa bulunmaktadır. Proje, hizmet akışının hızlı olmasını sağlamak için geniş bir büfe tezgahı ve birçok hizmet kutusu ile geliştirildi. Mekan, masalar arasında rahat bir mesafe sağlamak, su sesi, bitkiler ve hoş ışıkla zengin bir duyusal ortam sunmak üzere tasarlandı.

Proje, tasarım aşamasında 2 ay, inşaat aşamasında ise 3 ay sürdü. Japon mimarisi ve malzemeler ile çevre arasındaki ilişki üzerine araştırmalar yaptık. İç ve dış mekan arasındaki sinerji ve birlik, statik ve hareketli olan arasındaki denge üzerine odaklandık.

Taikan restoranı, 350 metrekarelik alanda, kozmopolit bir Japonya'ya atıfta bulunan aydınlatma ve kaplama unsurlarıyla pratik, modern ve misafirperver bir Japon gastronomisi deneyimi sunuyor. İç tasarım projesi, Japon ahşap evlerinin mimarisinden ve Japon pop kültürünün bazı unsurlarından ilham aldı. Bu durumda, zemin, tavan ve duvarlarda aynı prefabrik kaplamayı kullanarak, iş hızını artıran, maliyeti düşüren ve güçlü bir görsel etki yaratan bazı gelenek dışı malzemeler kullanıyoruz.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımları ödüllendirir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dimitri Lociks
Görsel Kredileri: Marcelo Calil
Proje Ekibi Üyeleri: Simone Turíbio, Dimitri Lociks e Marília Turíbio
Proje Adı: Taikan Fast Sushi
Proje Müşterisi: Dimitri Lociks


Taikan Fast Sushi IMG #2
Taikan Fast Sushi IMG #3
Taikan Fast Sushi IMG #4
Taikan Fast Sushi IMG #5
Taikan Fast Sushi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun