Lineer Kompozisyonlar: Natalia Klisko-Walczak'ın Optik Mağaza Tasarımı

Sanat ve Tasarımın Gözlük Dünyasında Buluşması

Lineer Kompozisyonlar, Natalia Klisko-Walczak tarafından tasarlanan ve insan gözünün kontrastları sevdiği fikrinden yola çıkan bir optik mağaza tasarımıdır. Bu tasarım, kontrast renkler, dokular ve formlar arasındaki çelişkiyi vurgulayarak, bir ürünün nasıl "ışıkta" sunulduğunu yeniden tanımlar.

Lineer Kompozisyonlar, mekanı bir çizgiyle inşa etmeyi öngören sanatsal bir konsept üzerine kurulmuştur. Kompozisyon, kontrast, oran ve detay önemlidir. Yeni bir iç mekan düzenlemesi sunar. Sergi formları, duvarlarda yer alır ve göz seviyesinde aydınlatılmış raflar ve altında depolama sistemlerinden oluşur. Merkezde, müşteri danışma, satış bölümü, sergi ve depolama alanı gibi çok fonksiyonlu bir form bulunur.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için kullanılan teknoloji, tasarımcının detaylı düşüncelerini ve hassas işçiliğini yansıtır. Sergi elemanları, beyaz yarı mat laminat bir panodan ve Antik Meşe renginde doğal kaplama bir panodan yapılmıştır. Zemin, orta ve yüksek trafik yoğunluğuna sahip kamu binaları için vinil döşeme ile kaplanmıştır.

Tasarımın etkileşimi, insan, duyular ve ürün arasındaki ilişkiyi vurgular. İç mekan bir bütün olarak algılanır. Müşteri ve hizmet bölgeleri kesişir. İç mekan, satışa sunulan ve görme yetisini iyileştiren ürün gibi, görme duyusu tarafından algılanır.

Lineer Kompozisyonlar, Aralık 2020 - Şubat 2021 tarihleri arasında tasarlanmıştır. Tasarım sürecinde, bir iç mekanın insan gözü için neyin ilginç olduğunu tanımlamak amacıyla "Güzel olarak algılanan iç mekan" konulu bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sonuçları, ritim, kontrast, yapı, oran, detay gibi faktörlerin bir iç mekanın güzel olarak algılanmasını etkilediğini ortaya koymuştur.

Tasarım sürecindeki zorluklar, küçük bir alanın aynı zamanda prestijli bir şekilde tasarlanması gerekliliğiydi. İç mekan tasarımcısı, yatırımcının mevcut mağazalarından daha yüksek standartta bir optik tasarım yapmak için işe alındı. İçeride yaklaşık 500 gözlük çerçevesinin sergilenmesi önemliydi.

Lineer Kompozisyonlar, yatırımcının mevcut mağazalarından daha yüksek standartta bir optik mağaza tasarımıdır. Sanatsal konsept, lineer bir kompozisyon üzerine kurulmuştur. Dikey elemanlar tarafından kesilen yatay raflar hakimdir. Renkler, dokular, formların kontrastlarıyla inşa edilmiş bir mekan. Sergi, depolama, müşteri danışma alanı ve satış alanı dahildir. İç bölümleri olmayan bir iç mekan, mekanı görsel olarak genişletir. Detay, tasarlanan mekana bireysellik kazandırır.

Tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereklilikleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu tasarım, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Natalia Kliśko-Walczak
Görsel Kredileri: Foto 1/2/3/4/5 Natalia Kliśko-Walczak
Proje Ekibi Üyeleri: Natalia Kliśko-Walczak
Proje Adı: Linear Compositions
Proje Müşterisi: Natalia Kliśko-Walczak


Linear Compositions IMG #2
Linear Compositions IMG #3
Linear Compositions IMG #4
Linear Compositions IMG #5
Linear Compositions IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun