Solar Mars Bot: Enerji Depolama Robotu

Wei Bai, Tao Xu ve Xiaowei Yin Tarafından Tasarlanan Güneş Enerjisi İle Çalışan Otomatik Robot

Solar Mars Bot, fotovoltaik enerji üretimini ve enerji depolamayı birleştiren, dış ortam koşullarına hızla adapte olabilen ve kullanıcılara daha akıllı ve verimli bir elektrik deneyimi sunan bir hizmet robotudur.

Wei Bai, Tao Xu ve Xiaowei Yin tarafından tasarlanan Solar Mars Bot, güneş enerjisi ile çalışan bir enerji depolama robotudur. Bu tasarım, güneş ışığına maruz kalma süresi ve ışığın geliş açısı gibi faktörlerden etkilenen fotovoltaik enerji üretim verimliliğini artırmayı hedeflemektedir. Solar Mars Bot, dış ortam koşullarına hızla adapte olabilen ve kullanıcılara daha akıllı ve verimli bir elektrik deneyimi sunan bir hizmet robotudur.

Solar Mars Bot, otomatik ve akıllıdır. Üstteki fotovoltaik panel, güneşli günlerde güç üretimini manuel müdahale olmadan maksimize edebilen otomatik bir ışık izleme sistemine sahiptir. Robot, gece gücünü otomatik olarak algılar ve gerekirse şarj olmak için yolunu planlar. 4G modülleri ve çeşitli portlarla donatılmış olan robot, uygulamanın izlemesi ve konumlandırması ile hareket edebilir, fotovoltaik, enerji depolama ve şarj sisteminin entegrasyonunu gerçekleştirir.

Tasarım, yüksek oranlı lityum demir fosfat pil çekirdeği kullanan bir enerji depolama modülüne sahiptir. Bu, ürünün hizmet ömrünü uzatır, daha yüksek güvenlik ve çevre koruma sağlar. Güneş paneli, eva tabakasının yoğun bir şekilde bal peteği yapısıyla kaplandığı etfe laminasyon sürecini kullanır. Bu, ışığın yansımasını etkili bir şekilde azaltır ve enerji üretim verimliliğini artırır.

Solar Mars Bot, 1140 mm uzunluğunda, 815 mm genişliğinde ve 810 mm kalınlığındadır. Ağırlığı 70 kg'dır. Gücü 3000W, kapasitesi 5000WH ve güneş paneli gücü 600W'dir. Günlük olarak 5 kilowatt saat elektrik depolar.

Shenzhen'de Kasım 2022'de başlayan proje, Şubat 2023'te tamamlandı ve görünüm patent başvurusu aynı ay içinde tamamlandı. Tasarım, yenilenebilir temiz enerjinin etkin kullanımını keşfetme konusunda bir atılım oluşturur.

Solar Mars Bot, 2023'te A' Robotics, Automaton and Automation Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Bai,Tao Xu,Xiaowei Yin
Proje Adı: Solar Mars Bot
Proje Müşterisi: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd


Solar Mars Bot IMG #2
Solar Mars Bot IMG #3
Solar Mars Bot IMG #4
Solar Mars Bot IMG #5
Solar Mars Bot IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun