Yenilikçi Mobil Robot Kontrolörü: SRC-3000F

Fan Wu'nun Tasarladığı SRC-3000F, Endüstriyel Üretimin Otomasyondan Zekaya Geçişini Hızlandırıyor

SEER tarafından geliştirilen SRC-3000F, dünyanın ilk navigasyon ve güvenlik işlevlerini entegre eden mobil robot kontrolörüdür. Bu ürün, çeşitli navigasyon modlarına dayanan temel güvenlik modüllerini entegre etmek için tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Endüstriyel üretimin otomasyondan zekaya geçişini hızlandırmak için donanım ve yazılımı birleştiren SRC-3000F, mobil robotların kontrol beynini oluşturur. Bu ürün, güvenlik ve standart özellikleri sayesinde farklı kullanıcıların senaryo özel ihtiyaçlarına uyum sağlar.

SRC-3000F, kirlilik dirençli metal kül ve çevre dostu, püskürtme olmayan ABS yüzeyden yapılmıştır. Matlaştırma işleminden sonra, endüstriyel sahnede karmaşık ve çeşitli zorlu ortamlarla daha iyi başa çıkabilir. Dahili olarak entegre edilmiş güvenlik PLC'si, endüstriyel bilgisayar, uzay sınıfı anahtar, IO kartı, jiroskop, DC-D güç, ekipmanın iç entegrasyonunu iyileştirir ve alanı daha kompakt hale getirir, elektrik bağlantısını basitleştirir.

Proje, 2022'nin Nisan ayında Şanghay'da başladı ve Ekim 2022'de tamamlandı. Kasım 2022'de küresel pazara sunuldu. Bu süre zarfında, tasarım ekibi, AGV özelliklerini desteklemek için karmaşık elektrik devresi, büyük boyut ve pahalı fiyat gerektiren ek bir navigasyon kontrolörüne ihtiyaç duyan mevcut AGV pazarındaki modülleri araştırdı.

SEER, SLAM navigasyon kontrolörüne dayanan temel güvenlik özelliklerini entegre eder, bu da AGV/AMR cihazının artık güvenlik PLC'sine ihtiyaç duymadığı ve maliyeti birden çok seviyede optimize ettiği anlamına gelir. Bu, SRC-3000F'in güçlü iç algoritması sayesinde, hizmet robotları, temizlik robotları, hibrit robotlar, forkliftler, konteyner kamyonları ve davul vinçler için kontrolörleri destekleyebilmesini ve CNC makineleri, bükme makineleri, enjeksiyon kalıplama makineleri ve diğer geleneksel endüstriyel tesisler gibi çeşitli yeni robotları ustaca işletebilmesini sağlar.

SRC-3000F, 2023'te A' Robotics, Automaton and Automation Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fan Wu
Görsel Kredileri: Fan Wu
Proje Ekibi Üyeleri: Wu Fan
Proje Adı: Mobile Robot SRC-3000F
Proje Müşterisi: Fan Wu


Mobile Robot SRC-3000F IMG #2
Mobile Robot SRC-3000F IMG #3
Mobile Robot SRC-3000F IMG #4
Mobile Robot SRC-3000F IMG #5
Mobile Robot SRC-3000F IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun