Yükseklik Korkusunu Yenerek Cam Temizleyen Drone: Cube High Altitude Cleaning UAV

Guangpeng Yue ve Ekibi, Yüksek Binaların Camlarını Temizlemek İçin Yenilikçi Bir Drone Tasarladı

Tradyonel manuel yükseklikteki cam temizleme yerine modern drone teknolojisi kullanarak, yükseklik temizliği maliyetini büyük ölçüde azaltmayı ve personelin yükseklikten düşme riskini azaltmayı hedefleyen Cube High Altitude Cleaning UAV, Guangpeng Yue ve ekibi tarafından tasarlandı.

Drone, modüler tasarım konseptini kullanıyor ve bir seferde 5 temizleme modülü taşıyabiliyor. Bu, yüksek riskli operasyonları tamamlamak için yüksek irtifa uygulayıcıları yerine cam temizleyici kullanmayı mümkün kılar. 8 pervaneli bir helikopter, havada serbestçe 360 derece dönebilir. Her drone, modüllerin çıkarıldığı kısmın güneş enerjisi ile şarj edilebilmesi için birden fazla modülü alıp götürebilir.

Yükseklikteki camların temizlenmesi için tasarlanan bu drone, 540mm uzunluğunda, 540mm genişliğinde ve 540mm yüksekliğinde. Drone, cam temizleme, otomasyon, modülerleştirme ve güneş elektromanyetik panel gibi özelliklerle donatılmıştır.

Guangpeng Yue ve ekibi tarafından tasarlanan bu drone, Shenyang, Liaoning Eyaleti'nde 2020 yılında başlatılan bir projedir ve aynı yılın Aralık ayında tamamlanmıştır. Tasarım, hava sensörlerini konum belirlemek ve hava hesaplamalarını eylemleri belirlemek için kullanır. 8 pervaneli bir helikopter, havada 360 derece dönebilir. Tümü bir kare çerçeve olup, içerisinde su tankları bulunan altı cam silme modülü istenildiği zaman bağımsız birimlere ayrılabilir. Dört köşedeki dört küçük top, camın silinmesi sırasında hareket etmeyi kolaylaştırır.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, cabo modülünün ve uçuş modülünün işlevinin formu ve entegrasyonuydu. Ancak Guangpeng Yue ve ekibi, bu zorlukları aştı ve yüksek irtifa cam temizleme sorununu çözmek için otomatik teknolojiyi kullanan bir drone tasarladılar. Temizleme modülünün tasarımı, dronenin aynı anda birden fazla temizleme modülü taşımasına olanak sağlar ve simülasyon gösteriminde, yüksek irtifa temizliğinin verimliliğini artırdığı ve maliyeti azalttığı ölçülmüştür.

Guangpeng Yue ve ekibinin tasarladığı bu drone, 2021'de A' Robotics, Automaton and Automation Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guangpeng Yue
Görsel Kredileri: Guangpeng Yue
Proje Ekibi Üyeleri: Guangpeng Yue Shiqi Wang Zefeng Li Hang Yin Huaidong Yang Xi Zu Hongbo Ren Zhiyuan Guo Haitao Yuan Yingyi Li Jiayang Zhang Siyu Ding Ziming Yang
Proje Adı: Cube High Altitude Cleaning UAV
Proje Müşterisi: Guangpeng Yue


Cube High Altitude Cleaning UAV IMG #2
Cube High Altitude Cleaning UAV IMG #3
Cube High Altitude Cleaning UAV IMG #4
Cube High Altitude Cleaning UAV IMG #5
Cube High Altitude Cleaning UAV IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun