Whiskey Deneyimini Yeniden Tanımlayan Tasarım: The Erimon

Tiago Russo ve Katia Martins'ın Bilim ve Tasarımı Buluşturan Devrim Niteliğindeki Cam Tasarımı

Whiskey tadım deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyan The Erimon, bilim ve tasarımı birleştirerek etanol etkilerini azaltmayı ve içkinin karmaşık lezzet profilini tam anlamıyla hissetmeyi hedefliyor. Bu özgün tasarım, soda-kireç camının özelliklerini kullanarak etanol buharını emerken, aynı zamanda belirli bir şekillendirme ile nosing ve tatları tamamen geliştiriyor.

Tiago Russo ve Katia Martins tarafından tasarlanan The Erimon, 18 aylık bilimsel araştırma sonucunda ortaya çıktı. Bu cam tasarımı, etanol buharının soda-kireç camına transfer edilmesini sağlayan bir oda ve daha fazla duvar alanı yaratan bir ampul tasarımı kullanıyor. Ayrıca, camın tabanında, içkinin akışını kontrol eden konik şekilli bir çukur bulunuyor. Camın kalın tabanı ise sıvının ısınmasını önlerken rahat bir tutuş sağlıyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, etanol buharının soda-kireç camına emilmesini sağlayan yerçekimi ve geometriye dayalı oyunlar yer alıyor. Soda-kireç camının amorf moleküler yapısı, etanolün emilmesini sağlar ve böylece buruna daha az buhar bırakır. Camın profili, etanol emilimini kolaylaştıran bir sıvı akışını teşvik eden eğriler oluşturarak bu yeteneği etrafında inşa edildi.

Whiskey tadımında koku, tat ve deneyimin yaklaşık %80'ini oluşturduğu için, cam tasarımının odak noktası, bu deneyimi engelleyen etanol buharını ortadan kaldırmaktı. Etanol buharı, burnun sinirlerini uyararak yanma hissi yaratır ve bu da whiskey'nin gerçek lezzetlerinin ve keyfinin önüne geçer. Etanolün etkisini azaltarak veya ortadan kaldırarak, whiskey içicisi genellikle buhar tarafından maskelelenen lezzetin tam karmaşıklığını ve tat katmanlarını takdir edebilir.

The Erimon, whiskey severler için nihai tadım bardağı olarak tasarlandı. Her bir öğe, içicinin whiskey'yi tatmak ve koklamak için dikkatlice tasarlandı. Sapı olmayan tasarım, içicinin bardağı burnuna optimal kontrol ile getirmesine olanak sağlar ve daha kalın taban, el ile bardak arasındaki temasın whiskey'nin sıcaklığı üzerinde hiçbir etkisi olmamasını garanti eder. Vortex Point, ampul ve şikan, etanol buharını ortadan kaldırır, böylece içici, onlarca yıl süren zaman, zanaat ve beceri ile gelişen her bir lezzet ve aroma katmanını algılayabilir.

Whiskey'nin lüks, tasarım, zanaat, deneyim, daldırma, cam, ürün, özel ve içme etiketleri ile birlikte, The Erimon, 2023 yılında A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.

Tiago Russo ve Katia Martins, camın bilim ve tasarımı arkasındaki dünya çapında patent ve tasarım kaydına sahiptir. The Erimon, 18 ay boyunca geliştirildi ve mükemmel şekillendirme, tasarım, ergonomi ve performansa ulaşmak için birçok iterasyonda test edildi ve prototip üretildi. Bu süre zarfında, sadece whiskey / whisky pazarlarını değil, bu içkinin algısını da tamamen devrimleştirebilecek tam bir ürün geliştirme gerçekleştirildi.

Cam eşya gibi rekabetçi ve tamamlanmış bir alanda, piyasayı anlamak ve whiskey performansını iyileştirebilecek bilimi anlamak için kapsamlı ve geniş çaplı bir araştırma hayati önem taşıyordu. Bilimsel çalışmaların ve yaşlar boyu süren tasarım tekniklerinin bir kombinasyonu, içkide etanol etkisini açıkça dağıtabilecek ve sadece fenol bileşikler, guaiacol ve eugenol ile saf whiskey notalarını koklamak ve tatmak için bir ürün tanımlamaya yol açtı.

The Erimon'un geliştirilmesi sırasındaki ana zorluk, etanol buharını ve sonraki yanmayı whiskey içme deneyiminden gerçekten çıkarabilecek bir ürün tasarlamaktı. İlk aroma inhalasyonundan son yuduma kadar, lezzetlerin zengin karmaşıklık, ilgi çekicilik ve canlılıkla olması gerekiyordu. Nihai hedef, içicinin, başka herhangi bir bardakta baskın olan etanol tarafından engellenmiş olabilecek fenolik bileşikleri ve lezzetleri daha fazla algılamasıdır.

The Erimon, whiskey'nin karmaşık lezzet profillerini talep eden yüksekliklere çıkarmak için tasarlandı. Bu cam tasarımı, etanol etkilerini azaltmayı ve içkinin karmaşık lezzet profilini tam anlamıyla hissetmeyi hedefliyor. Soda-kireç camının özelliklerini kullanarak etanol buharını emerken, aynı zamanda belirli bir şekillendirme ile nosing ve tatları tamamen geliştiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tiago Russo
Görsel Kredileri: The Craft Irish Whiskey Co.
Proje Ekibi Üyeleri: Tiago Russo Katia Martins
Proje Adı: The Érimón
Proje Müşterisi: Tiago Russo


The Érimón IMG #2
The Érimón IMG #3
The Érimón IMG #4
The Érimón IMG #5
The Érimón IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun