So Jung Lee'nin "Ağaç Hikayesi Baharat Seti": Doğanın Basit Zevklerini Mutfaklarımıza Taşıyor

Yeni York'ta El Yapımı Cam ve Ahşap Kullanılarak Üretilen Bu Tasarım, Farklı Ağaç Tiplerini Yansıtan Baharat Kaplarından Oluşuyor

So Jung Lee'nin "Ağaç Hikayesi Baharat Seti", günlük yaşamın basit motiflerini ve doğanın zevklerini bir araya getiriyor. Farklı ağaç türlerinin çeşitliliğinden esinlenen bu set, en sık kullanılan baharatları bir arada tutuyor.

So Jung Lee'nin tasarımı, yazın sonlarına doğru ormanda dolaşırken, çeşitli kokuları, renkleri, şekilleri algılama ve yaprakların hafifçe düşüşünü izleme deneyiminden ilham alıyor. Bu baharat seti, dünyanın farklı bölgelerindeki ağaçların çeşitliliğinden esinlenen altı farklı cam kap içeriyor.

Cam kapaklar, New York'taki cam üfleyiciler tarafından elde üflenirken, ahşap tabanlar torna ile elde döndürülüp New York'taki zanaatkarlar tarafından monte ediliyor. Yüksek kaliteli kalıplar, kusursuz ve tutarlı şekiller için elde üflenmiş cam kapaklar oluşturmak üzere kullanılıyor. Cam daha sonra, küçük kabarcıklar ve çizgiler gibi kusurları gidermek için titiz bir kalite kontrol sürecinden geçiyor.

Ahşap tabanlar, cam kapağı tutmak için mantar ve %100 pirinç çubukla elde döndürülüp monte ediliyor. Pirinç metal, mantarı ahşaba bağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ağırlığı ile dengede kalmasını sağlıyor, böylece devrilmeyecek şekilde tasarlanıyor.

Ağaç Hikayesi Baharat Seti'nin teknik özellikleri şu şekildedir: Ağaç A: 100 x 100 x 150, Ağaç B: 80 x 70 x 180, Ağaç C: 130 x 130 x 130, Ağaç D: 75 x 75 x 180, Ağaç E: 75 x 75 x 200, Ağaç F: 90 x 90 x 150.

Cam kapağın mantar ve pirinç çubukla ahşap tabana bağlandığı bu tasarım, baharatların 20mm çapındaki açıklıktan hafifçe düşmesine izin vermek için ahşap tabandan çıkarılabilir ve kullanıldıktan sonra tekrar yerine konabilir. Bu tasarım, 2018'de New York'ta tasarlandı ve 2023'te New York'ta üretildi.

Ağaç Hikayesi Baharat Seti, günlük yaşamın basit motiflerini ve doğanın zevklerini bir araya getirme arzusuyla tasarlandı. Bu set, en sık kullanılan baharatları bir arada tutuyor. Altı farklı cam kap, dünyanın farklı bölgelerindeki ağaçların çeşitliliğinden esinleniyor. Tüm parçalar New York'ta el işçiliği ile üretiliyor. Kapların malzemesi, dünyanın belirli bölgelerini yansıtan tür gruplarına göre seçilen artık, katı ahşap parçalarından elde ediliyor. Kapaklar, kurşunsuz döküm camdan yapılıyor.

So Jung Lee'nin bu tasarımı, 2023'te A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: So Jung Lee
Görsel Kredileri: So Jung Lee
Proje Ekibi Üyeleri: So Jung Lee
Proje Adı: Tree Story Condiments Set
Proje Müşterisi: So Jung Lee


Tree Story Condiments Set IMG #2
Tree Story Condiments Set IMG #3
Tree Story Condiments Set IMG #4
Tree Story Condiments Set IMG #5
Tree Story Condiments Set IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun