Yuko Ishikawa Okuhara'nın "Tsuzumi" Tasarımı: Geleneksel El Sanatlarına Modern Bir Dokunuş

Çift Sakazuki Formunda, Doğal Malzemelerle Üretilmiş, Sürdürülebilir ve Tamir Edilebilir Bir Tasarım

Yuko Ishikawa Okuhara'nın "Tsuzumi" adlı tasarımı, geleneksel Japon el sanatlarına modern bir yorum getiriyor. Doğal malzemelerle üretilen bu çift sakazuki formundaki tasarım, sadece kullanım amaçlı değil, aynı zamanda bir sanat eseri olarak da değerlendirilebilir.

Okuhara, tasarımının ilhamını, günlük yaşamın keyfini çıkarmanın, kullanılan nesnelerin estetiği ve kalitesine bağlı olduğu inancından alıyor. Bu nedenle, Tsuzumi'nin eşsiz parlaklığı ve hissi, doğal malzemelerle dikkatli bir üretim sürecini gerektiriyor. Tsuzumi'nin karakteristik şekli, kökeninin ötesinde hemen hemen her stille uyum sağlar. Tamir edilebilir ve sürdürülebilir olması, her zaman sizinle olacağı anlamına gelir.

Tsuzumi, her iki ucunda farklı renkte iki fincanla simetrik bir şekle sahip. Normalde, makie (altın tozu ile süsleme) gövdeye veya iç tabana uygulanır, ancak Tsuzumi'de, içeriden dışarıya bakıyormuş gibi konumlandırılmış. Bu, Japon güzelliğinin özünü yansıtır - alçakgönüllü ama etkileyici. Ayrıca, gövde, gerçek siyahı, shikkoku'yu temsil etmek için bir roiro (parlak siyah cilalı) uzmanı tarafından cilalanmış. Tsuzumi, sake veya lezzetli yiyecekler servis etmek için kullanılabilir, ancak sadece bir sanat eseri olarak sergilenmesi bile asaleti ve zarafeti nedeniyle sizi tatmin eder.

Tsuzumi, tamamen doğal malzemelerle el yapımıdır, bu yüzden hafif ve düşük termal iletkenliğe sahiptir ve kıvrımlı yüzeyi son derece pürüzsüzdür. Bu özellikler sayesinde, hem dokunmak hem de kullanmak hoş bir his verir. Ayrıca, bir sanat eseri olarak da keyfini çıkarabilirsiniz. Bu öğe üzerinde çalışabilecek yüksek becerili tornacılar, ince şekillendirilmiş tarafın, zarar görmeden torna makinesine bağlanması gerektiği için sadece onlar olabilir.

Tasarım, doğal ahşap, diyatom tozu, urushi (Japon laciverti) ve altın tozu malzemeleri kullanılarak üretilmiştir. Genişliği 65 mm, derinliği 65 mm ve yüksekliği 100 mm'dir. Ürün, doğal zerdeçal boyalı bir pamuk bez parçası ile birlikte yüksek kaliteli bir paulownia kutusunda paketlenmiştir.

Okuhara'nın tasarımı, 2023'te A' Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yukino Shunme
Görsel Kredileri: Yukino Shunme
Proje Ekibi Üyeleri: Yukino Shunme
Proje Adı: Tsuzumi
Proje Müşterisi: Yukino Shunme


Tsuzumi IMG #2
Tsuzumi IMG #3
Tsuzumi IMG #4
Tsuzumi IMG #5
Tsuzumi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun