KAFF Koleksiyonu: Ahmet Osman Peker'in Şehir Hayatının Dinamizmini ve Kahvenin Enerjisini Yansıtan Tasarımı

KAFF Koleksiyonu, Kahve Deneyimini Yeniden Şekillendiriyor

KAFF koleksiyonu, kahvenin enerjisini ve şehir hayatının dinamizmini yansıtan bir tasarıma sahip. Menünüzdeki her kahve tarifine uygun bir tasarım sunuyor.

Ahmet Osman Peker tarafından tasarlanan KAFF Koleksiyonu, kahve ve şehir hayatının enerjisini yansıtan bir kahve fincanı serisi. Menünüzdeki her kahve tarifine uygun bir tasarım sunan bu koleksiyon, misafirlerinize uygun kenar kalınlığı, tutuş ergonomisi ve canlı tasarım detayları sayesinde üst düzey bir kahve keyfi sunmayı hedefliyor.

KAFF Koleksiyonu, porselen/plastik şekillendirme üretim yöntemi ile üretilmiştir. Paket boyutu 300 x 300 x 200 olan bu tasarım, porselen, kahve, deneyim, ergonomi ve zarafet anahtar kelimeleri ile tanımlanabilir. Ahmet Osman Peker'in liderliğindeki tasarım ekibi, tüm kahve fincanı formlarının tabaklara mükemmel bir şekilde uyduğu, zarafet ve doğallığı tüm masalara getirmeyi hedefleyen bir ürün ailesi yarattı.

2021 yılında İstanbul'da başlayan bu proje, kahve severlerin bilgi ve deneyimlerine dayanıyor. Kahve severlerin çoğunun bildiği gibi, fincanın sapının rahatlığı çok önemlidir. Profesyonel baristalar ve kahve severlerle yapılan bir anket sonucunda, yudum hareketlerinin ve tutuşun ergonomisine göre hacimler yaratma sonucuna varıldı. Bardakların iç yüzeyinde özenle hazırlanan kıvrımlar, kahvenizin küçük yudumlarla ağzınıza gelmesi için benzersiz bir kahve deneyimi sunar.

Prosesin en zor kısmı, hacmi düzenlemek ve kullanıcı ergonomisini uyarlamaktı. Farklı kahve türlerinin aromasını artıran araçlar olarak kahve fincanlarını gören Kaff Koleksiyonu, Türk kahvesi, espresso, caffè latte ve Americano için tasarlanmış farklı fincanlar ve tabaklardan oluşuyor. Kendine özgü boyutları, kalınlığı ve formlarıyla farklı kahve stillerinin ihtiyaçlarını karşılayan Kaff, çizgileriyle dinamizmi ve kentsel yaşamı yansıtıyor. Ergonomik yapısıyla rahat bir tutuş sağlayan koleksiyon, kahve severler, baristalar ve kahve severler için keyifli bir çalışma ve içme deneyimi sunmayı hedefliyor.

KAFF Koleksiyonu, 2023'te A' Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ahmet Osman PEKER
Görsel Kredileri: Ahmet Osman PEKER
Proje Ekibi Üyeleri: Ahmet Osman Peker
Proje Adı: Kaff
Proje Müşterisi: Ahmet Osman PEKER


Kaff IMG #2
Kaff IMG #3
Kaff IMG #4
Kaff IMG #5
Kaff IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun