Softline: Kahve Kültürüne Yeni Bir Deneyim

Ahmet Osman Peker'in Çok Fonksiyonlu Tasarımı: Kahve Fincanı ve Kase

Softline projesinin arkasındaki motivasyon, kahve içme kültürüne farklı bir deneyim eklemekti. Kahve, çoğumuz için bir rutindir. Ancak, bu rutinin ötesine geçmek ve biraz oyunbazlık eklemek istedik. Farklı renk kombinasyonları, parlak ve mat yüzeyler ve geniş renk seçenekleri sayesinde zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Taşınabilirlik de bir kahve bağımlısı için önemlidir, bu yüzden bunu tasarımımıza uyarladık. Softline kupaları, silikon kapakları sayesinde her zaman taşınabilir ve bir saklama kabı ve kase olarak kullanılabilir. Bu şekilde, kullanıcıya istediğimiz gibi birçok avantaj sunuyor.

Softline, kahve severler için tasarlanmış "To go Mug" teması ile öne çıkıyor. Formu sayesinde hem kahve içmek hem de bir kase (Granola, Meyve Salatası, smoothie vb.) olarak kullanılabilir. Silikon kapağı ile ısı yalıtımı sağlarken yiyeceğinizi veya kahvenizi içinde güvende tutar. Farklı renk kombinasyonları, parlak ve mat yüzeyi sayesinde eğlenceli bir kullanım sunar.

Softline bardakları, özel olarak geliştirilmiş reaktif sırlama tekniği ile renklerini alır ve çevre dostu ve sağlıklı malzemeler kullanılarak üretilir. Koleksiyon, 2 çeşit hacimden oluşur. 300cc ve 350cc "To go" fincan standartlarına uygundur. 300cc fincan aynı zamanda bir kase olarak da kullanılabilir.

Softline bardakları, özel olarak geliştirilmiş reaktif sırlama tekniği ile renklerini alır ve kahve severler için çevre dostu ve sağlıklı malzemeler kullanılarak üretilir. Her tür kahve için uygun formlar ve istediğiniz lezzetleri öne çıkaracak ürünler ile evinizin baristası olabilirsiniz.

Proje, 2021 Kışında İstanbul, Türkiye'de gerçekleştirildi. Tasarımın altında yatan araştırmamızda, kahve severlerin kahvelerini sıcak içmeyi sevdiklerini gözlemledik. Bu yüzden standart fincan kapaklarından farklı olarak, kapaktaki içme deliği 3 derece açı ile tasarlandı. Bu özellik, dudakların yanmasını önler. Araştırmamızın bir diğer noktası ise günlük kullanım ürünlerinde sürdürülebilirlikti. Gıda ve içecek endüstrisinde kağıt bardak ve plastik kapların kullanımını azaltırken, sürdürülebilirlik yolculuğumuzu sürdürmek üzere tasarlandı.

Softline, yumuşak form hattı ile estetik bir görünüm ve kullanım kolaylığı sağlar. Zorluk, eli saran ve aynı zamanda eğlenceli görünen bir form oluşturmaktı. Bu nedenle hedefimiz, kağıt bardak kullanımını azaltmaktır. "Porcelain on the go" fikri üzerine kurulu Softline Koleksiyonu, kahvesini, çayını, meyve salatasını veya müslisini evden çıkarıp almayı sevenler için harika bir seçenektir. Porselen ve gıda güvenli, mühürlü silikon kapak hem tat hem de koku açısından nötrdür. Silikon kılıf sayesinde bardak, elleri yakmaz ve rahatça kavranabilir. Farklı renk seçenekleri olan bardakların tüm parçaları ayrı ayrı geri dönüştürülebilir ve tek kullanımlık bardaklara çevre dostu, yeniden kullanılabilir bir alternatif sunmayı hedefler.

Softline, 2023'te A' Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design ödülünde Bronz kazandı. Bronz A' Design Ödülü: Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ahmet Osman PEKER
Görsel Kredileri: Ahmet Osman PEKER
Proje Ekibi Üyeleri: Ahmet Osman Peker
Proje Adı: Softline
Proje Müşterisi: Ahmet Osman PEKER


Softline IMG #2
Softline IMG #3
Softline IMG #4
Softline IMG #5
Softline IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun