Nutrili: Orta Doğu Kültürünün Renklerinden İlham Alan Takviye Markası

Cansu Dagbagli Ferreira'nın Minimalist ve Genç Kitleye Hitap Eden Tasarımı

Orta Doğu'nun renkli kültüründen ilham alarak tasarlanan Nutrili, genç kitleye hitap etmek amacıyla minimal ve çekici bir tasarıma sahip. Güçlü ve temiz takviye içeriklerini temsil eden zengin renkler kullanılmış.

Markanın konsepti ve tasarımı, temiz içerikleri yansıtırken aynı zamanda etkili ve lezzetli olmayı başarıyor. Logo sembolü, gummy'lerin damla şeklinden esinlenerek bir damla olarak geliştirildi. Dalga ve yıldızlar, ürünlerin dolu dolu besinlerle dolu olduğunu ve içten dışa parıldamanızı sağladığını simgeliyor.

Görsel marka kimliği, bu ürünlerin gerçekten işe yaradığı ve sentetik veya boş olmadığı mesajını veriyor. Her ambalaj etiketine atanan ince gradyan, onları benzersiz kılıyor ancak minimalizmden ödün vermiyor.

Tasarım, Diverge&Converge tasarım düşünce metodolojisi ve Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Lightroom yazılımları kullanılarak gerçekleştirildi. Ürünlerin etiket ve ambalaj boyutları, markanın teknik özelliklerine uygun olarak belirlendi.

Tasarımın en büyük zorluğu, genç, işlevsel ama aynı zamanda benzersiz bir markalaşma yaratmaktı. Hedef kitle olan Orta Doğu dünyası, daha maksimalist tasarımlara çekilirken, tasarım niyeti hedef kitleye hala çekici olacak bir minimal tasarım yaratmaktı.

Tasarımın uygulama ve üretim aşamasında, zorluk, küçük bir etiket alanında hem İngilizce hem de Arapça metni içermekti. Ancak bu zorluklar başarıyla aşıldı ve Nutrili, genç kitleye hitap eden, işlevsel ve benzersiz bir marka olarak ortaya çıktı.

Nutrili, yüksek kaliteli, doğal ve sürdürülebilir takviyeler sunmayı hedefliyor. Bilime dayalı ürünler, sertifikalı vegan, yalnızca doğal tatlar ve renklere sahip. Kavanozlar için okyanustan çıkarılan saf geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor.

Nutrili, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmaları için saygı gösterilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cansu Dagbagli Ferreira
Görsel Kredileri: Photography: Lara Zankoul + Büşra Sarıoğlu
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Cansu Dagbagli Ferreira
Proje Adı: Nutrili
Proje Müşterisi: Cansu Dagbagli Ferreira


Nutrili IMG #2
Nutrili IMG #3
Nutrili IMG #4
Nutrili IMG #5
Nutrili IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun