Tasarımın Hikayesi: Teaespresso'nun Ambalaj Sanatı

Quoc Thai Ngo ve Na Le'den Minimalist Çay Ambalajı Tasarımı

Teaespresso'nun ambalaj tasarımı, çayın kökenini ve lezzetini, Tayvan'dan İngiltere'ye uzanan çay partilerine kadar uzanan manzaralarla anlatıyor.

IDOCEAN, Teaespresso çay poşeti ürün serisi için yüksek kalitede bir izlenim yaratmayı hedefliyor. Quoc Thai Ngo ve Na Le'nin yaratıcı dokunuşlarıyla, her bir çay kutusu, minimalist bir tarz olan Flat Illustration ile tasarlandı. Bu stil, detayları ve efektleri sınırlı tutarak sadelik ve dengenin korunmasını sağlıyor. Parlak ve zıt renklerin kullanımıyla her bir ambalaj, çekiciliği ve zarafeti bir arada sunuyor. Üç kutu çay aynı ürün serisinden sipariş edildiğinde, müşterilerin dikkatini çekecek genel bir resme dönüşüyor.

Ürünün üretimi dört renkli baskı, yüksek kaliteli kağıt, profil oluşturma, mat laminasyon ve lüks hissi artırmak için altın yaldızlı logo kullanılarak gerçekleştiriliyor. Tasarımın teknik özellikleri 11x11cm boyutlarında, her biri 15 gram ağırlığında 15 çay poşetini içeriyor ve net ağırlık 75 gram olarak belirlenmiş.

Teaespresso, Idocean gıda bileşenleri şirketine ait bir çay poşeti markasıdır ve yüksek kalitede konumlandırılmıştır. Tasarım süreci, Nisan 2022'de başlamış ve Eylül 2022'de tamamlanmıştır. Proje, 2023 yılında kamuoyuna sunulmuştur.

Tasarımın özgün özellikleri, çay kutularının birleştiğinde müşterilerin ilgisini çekecek genel bir resim oluşturması ve Flat Illustration tarzının minimalist yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, çayın kökeni ve tadı hakkında hikayeler anlatarak markanın benzersiz bir kimlik kazanmasına yardımcı olmuştur.

Teaespresso ambalaj tasarımı, A' Packaging Design Award'da 2024 yılında Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Reddot Creative
Görsel Kredileri: Image credits: Reddot Creative
Proje Ekibi Üyeleri: Creative: Quoc Thai Ngo Art&Design: Na Le
Proje Adı: Teaespresso
Proje Müşterisi: IDocean Co., Ltd.


Teaespresso IMG #2
Teaespresso IMG #3
Teaespresso IMG #4
Teaespresso IMG #5
Teaespresso IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun