Kore Greyfurt Çayı: Geleneksel ve Modernin Buluştuğu Tasarım

Jian Sun'un Orijinal ve Dikkat Çeken Ambalaj Tasarımı

Homojen pazarın içinde öne çıkmak ve her yaştan tüketicinin dikkatini çekmek amacıyla tasarlanan Kore Greyfurt Çayı ambalajı, geleneksel ve modern unsurları bir araya getiriyor.

Tasarımcı Jian Sun, çoğu meyve suyu ambalajının gerçek meyve resimleri ve ilgili unsurlarla tasarlandığını belirtirken, bu ambalajın farklı olduğunu vurguluyor. Bütün olarak, geleneksel Kore kıyafetleri giyen bir kızın dansı gibi görünen ambalaj, greyfurt altını ve Kore'nin geleneksel mavisini bir araya getirerek zarif ve geleneksel bir görünüm sunuyor.

Ambalajın üretiminde, hafiflik, mükemmel süneklik, güçlü plastisite, iyi sızdırmazlık ve mükemmel korozyon direnci gibi avantajları olan alüminyum aerosol kutular kullanılıyor. Alüminyum plakalar üzerine yapılan baskı ve baskı teknikleri, alüminyum metal kutuların sadece gıda tazeliğini korumakla kalmayıp, görünümde dekoratif bir rol oynamasını sağlıyor.

Sun, tasarım sürecinde bir ay boyunca pazarı incelediğini ve diğer ambalajların konsept ve görünümünü gözlemleyerek kendi çözümünü bulduğunu belirtiyor. Farklı ve çekici olmak için doğru tasarım içeriğini seçtiğini ifade eden tasarımcı, altın, mavi ve iki rengin birlikte basılmasının en önemli zorluk olduğunu, bu işlem için daha rafine bir baskı gerektiğini söylüyor.

Tasarımın, geleneksel Kore kıyafetlerini giyen bir kızın dansı gibi görünen bir hikayeyi anlattığını belirten Sun, ambalajın zarif ve geleneksel görünümünün, greyfurt çayının altın rengi ve Kore'nin geleneksel mavisini tamamladığını ve rekabetten sıyrıldığını ifade ediyor. Sun, Kore greyfurt çayı ambalajının tasarlanmasının ana nedeninin, homojen pazarda öne çıkmak ve her yaştan tüketicinin dikkatini çekmek olduğunu vurguluyor.

Jian Sun'un bu tasarımı, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan tasarımlara veriliyor. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlayarak daha iyi bir dünyaya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SUN JIAN
Görsel Kredileri: All pictures: Photographers sun jian
Proje Ekibi Üyeleri: Sun Jian
Proje Adı: Korea Grapefruit Tea
Proje Müşterisi: SUN JIAN


Korea Grapefruit Tea IMG #2
Korea Grapefruit Tea IMG #3
Korea Grapefruit Tea IMG #4
Korea Grapefruit Tea IMG #5
Korea Grapefruit Tea IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun