PH7 Creative Lab'dan "Jasmine'nin Rafine Edilmesi": Gece Kraliçesinin Asil Duruşunu Yansıtan Eşsiz Bir Ambalaj Tasarımı

Gece boyunca açan yasemin çiçeklerinin büyüleyici güzelliği, PH7 Creative Lab'ın ödüllü ambalaj tasarımında hayat buluyor.

Yasemin çiçeklerinin gece boyunca açması ve yasemin çayının da gece yapıldığı düşünüldüğünde, PH7 Creative Lab, bu tasarımda gece karanlığının rengini ambalajın hakim rengi olarak seçmiştir. Doğu sarayının tonlarıyla birleştirilen bu renk, gece kraliçesi olan yaseminin asil duruşunu ifade eder. Yasemin çiçekleri, sıcak folyo baskı tekniğiyle gece gökyüzünde parıldayan yıldızlar kadar büyüleyici bir şekilde tasvir edilmiştir.

Yüksek kaliteli çayın korunması söz konusu olduğunda, demir kutular en ideal seçenek olacaktır. Ancak, özelleştirilmiş demir kutuların büyük ölçekli üretimi, her bir çeşit için ayrı kutular üretildiğinde, paketleme maliyeti, stok ve ürün yönetimi gibi zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle tasarım, "standart kutular + kendinden yapışkanlı etiketler" üzerine kurulmuştur. Kendinden yapışkanlı etiket, özellikle seçilen soğuk folyo baskı ile basılmıştır. Bu sayede kaliteli bir ton oluşturulurken, yeni çeşitler için kullanılabilirlik de sağlanmıştır.

Kutu gövdesi, özel bir baskı tekniği kullanılarak üretilmiştir: standart kutulara basılı kendinden yapışkanlı kağıt etiketler eklenmiştir. Etiket, demir kutunun metalik dokusunu oluşturmak için soğuk folyo baskı ile basılmıştır. Aynı zamanda sıcak folyo baskı ve mat bitiş ile incelik artırılmıştır. Diğer yandan, hediye kutusu, kabartmalı sanat kağıtlarından yapılmıştır. Doğu tarzını ifade eden sıcak folyo baskı kağıt kesme işlemi uygulanmıştır. Her kutu boyutunun kendi bağımsız astarlarına sahip olduğu yapı sayesinde, uygun kutu boyutları için astarlar seçilebilir, bu da çeşitli ürün kombinasyonları oluşturulmasını sağlar. Ambalajın tasarımında, birden çok malzemenin özellikleri, birden çok baskı tekniği, yapı kombinasyonu kullanılmıştır. Bu sayede, son derece tasarım yeteneği ve ticari değeri olan bir paket başarıyla oluşturulmuştur.

Proje, 2019 yılının Mayıs ayında Taiwan'ın Changhua County, Huatan Township'da başlamış ve 2020 yılının Ocak ayında aynı yerde tamamlanmıştır. Tarım işçilerinin yaşlanması ve Huatan Township'da pestisitsiz yasemin yetiştirilmesinin karmaşık bir süreç olması nedeniyle, gençlerin köylerine dönme ve yerel tarımı destekleme niyeti büyük ölçüde azalmıştır. Bu nedenle, yerel pestisitsiz yasemin üretimi azdır. Bu durumda, ekonomik faydayı artırıp yerel tarımsal geçişi teşvik etmek için, Huatan Çiftçiler Derneği, "marka" ve "tasarım" gibi yenilikleri tanıtarak geleneksel iş modellerini kırmıştır. Ayrıca, bir dizi yasemin ürünü piyasaya sürmüş ve bir yasemin temalı eğlence alanı oluşturmuş, böylece bölgesel canlanmayı teşvik etmiştir.

PH7 Creative Lab, bu projenin uygulanmasında, hedef pazar hakkında derinlemesine bir araştırma yapmış ve yaseminin Doğu kültüründeki ebedi değerini ve statüsünü, paketin yenilikçi ve temsilci görsel tasarımı aracılığıyla ifade etmiştir. Bu, halkın tarım ürünlerine yönelik geleneksel imajını tersine çevirmiştir ve yasemin çaylarının başarıyla yüksek kaliteli pazarlara girmesini sağlamıştır.

2022 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen bu tasarım, yaşam kalitesini artırır ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: PH7 Creative Lab
Görsel Kredileri: PH7 Creative Lab
Proje Ekibi Üyeleri: Design:PH7 Creative Lab Sub-Brand of packaging:Jasmine Huatan
Proje Adı: Refined of Jasmine
Proje Müşterisi: PH7 Creative Lab


Refined of Jasmine IMG #2
Refined of Jasmine IMG #3
Refined of Jasmine IMG #4
Refined of Jasmine IMG #5
Refined of Jasmine IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun