Ocean Blue: Denizin Derinliklerini Yansıtan Bir Tasarım

Jingzhang Xiao ve Dongyan Ruan'ın Deniz ve Plaj Elementlerini Kullandığı Alkollü İçecek Ambalajı

Ocean Blue, deniz ve plaj elementlerinin altın rengi kıvılcımlar ve deniz mavisi renklerle buluştuğu bir tasarıma sahip. Bu tasarım, gençlik, enerji, iyimserlik ve hırsı temsil ediyor.

Jingzhang Xiao ve Dongyan Ruan tarafından tasarlanan Ocean Blue, içindeki içeceği geniş bir okyanus gibi hissettiren bir şişe tasarımına sahip. Şişenin gövdesi, dalga formunda altın oranına sahip. Şişenin şekli esnek ve pürüzsüz, rasyonel estetiğin prensiplerine uygun. "Fibonacci spiral" altın kuralı, şişenin oranını düzeltmek için kullanılıyor ve kullanıcıların tutmasını ve açmasını kolaylaştıran daha dengeli, zarif ve dinamik bir "nokta, çizgi ve yüzey" süper altın oranı oluşturuluyor.

Şişenin tasarımında, baijiu şişelerini tasarlarken sektörün ilk bakır levha litografisi kullanıldı. Ayrıca şişeye daha iyi bir doku kazandırmak için kedi gözü yapımı ve kabartma teknikleri de kullanıldı. Bu tasarım, müşterilere yepyeni bir deneyim sunacak.

Şişe, mavi malzeme kullanılarak ve 510g ağırlığında üretildi. Kapakta ise PS, ABS, PC, PE veya EPE gibi çeşitli malzemeler kullanıldı. Dış kutu, gri tahta kağıdı içerisine yerleştirilmiş fotoğraf baskılı kağıt ve bir blister üst ile üretildi; iç kısmı beyaz tahta kağıda monte edildi; köpük ped ve dokuma blister ile tamamlandı.

Ocean Blue, 1+6+6+6 kodları kullanılarak iç ve dış kapak, kutu ve kılıf arasında dijital bir ilişki kuruldu. 1 kasa kodu 6 şişe koduna + 6 kutu koduna karşılık geliyor, her şişe kodu ve kutu kodu birbirine karşılık geliyor.

Proje, 2021 yılında Nanjing, Jiangsu'da başladı ve 2022 yılında tamamlandı. Tasarım sürecinde, Ocean Blue ambalajının hafıza noktalarını ve eksikliklerini analiz etmek için online anketler ve offline seminerler aracılığıyla derinlemesine bir pazar araştırması yapıldı. "Ocean Blue ana görsel sembolü ve klasik akıcı şişesi" gibi hafıza noktaları devam ettirilmeli; ancak kutu malzemesi yumuşak, renk tonlaması oldukça gri ve donuk ve şişe etiketi detay ve doku eksikliği içeriyordu.

Yeni tasarlanan ürün, bir montaj parçası, bir çapraz bağlantı parçası ve bir bağlantı parçası oluşan bir kompozit toka için bir faydalı model patentine sahip. Toka, plastik enjeksiyon kalıplama ile yapıldı, çapraz bağlantı parçasında bir delik bulunuyor ve delikte bir metal ekleme çubuğu bulunuyor.

Şişenin şekli, Fibonacci spiral altın kuralı ile daha zarif ve dinamik bir süper altın oran oluşturmak için esnek ve pürüzsüz. Dış kutu, desenin bütünlüğünü sağlamak için alt açılıştan üst açılışa değiştirildi; aynı zamanda kutu, daha iyi bir etki göstermek için kare kutudan düz kutuya değiştirildi. Daha ergonomik, daha iyi bir açma deneyimi sunar.

Ocean Blue, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wen Liu
Görsel Kredileri: Wen Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director:Liandong Zhang; Creative Director:Huashuang Liu; Creative Director:Zhaoxin Zhu; Designer:Jingzhang Xiao; Designer:Ru Li; Designer:Aizong Lin
Proje Adı: Ocean Blue
Proje Müşterisi: Wen Liu


Ocean Blue IMG #2
Ocean Blue IMG #3
Ocean Blue IMG #4
Ocean Blue IMG #5
Ocean Blue IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun