Bla Bla Serif: Brutalist Formlardan İlham Alan Modern Bir Serif Tipografi

Paul Robb, Mimari Formlardan İlham Alarak Yenilikçi Bir Tipografi Tasarladı

Brutalist mimari formlardan ilham alan ve matematiksel bir ızgara kullanarak geliştirilen Bla Bla Serif, modern ve zarif bir glif seti oluşturan geniş açık sayaçlar ve yuvarlak, kıvrımlı formlar sunar.

Paul Robb, Bla Bla Serif tipografisini tasarlarken, mimari formlardan ve brutalist yapılardan ilham aldı. Bu ilhamı, geniş açık sayaçlar ve yuvarlak, kıvrımlı formlar oluşturan modern ve zarif bir glif seti sunan bir serif tipografisine dönüştürdü. Organik eğriler ve nazik tekrarlar, güçlü ve uyumlu formlar oluşturur. İletişim ve markalaşma projeleri için mükemmel olan bu stilize modern aile, tasarım dünyasında fark yaratıyor.

Tipografi, öncelikle el çizimi olarak tasarlandı ve daha sonra Glyphs programında geliştirildi. TTF, OTF ve WOFF formatlarında mevcut olan Bla Bla Serif, CMYK'da haber baskısı için de kullanılabilir. Tipografinin tasarım süreci, 2022 yılında gerçekleşti.

Projenin en zorlu kısımlarından biri, mimariyi bir serif tipografisine çevirmekti. Yapıların kesitlerini inceleyerek ve yapı yapıları üzerindeki ışık ve gölge etkilerini gözlemleyerek, serifin şekillerini geliştiren formları belirlemek mümkün oldu. Brutalizm genellikle sans yazı tipleri ile özdeşleştiği için, stilize bir serif tipografisi için yeni bir dil ve yaklaşım geliştirmek büyük bir meydan okuma oldu.

Bla Bla Serif, geniş açık sayaçlar ve yuvarlak, kıvrımlı formlar sunan modern ve zarif bir glif seti oluşturan brutalist formlardan ilham alan çağdaş bir serif tipografisidir. Organik eğriler ve nazik tekrarlar, güçlü ve uyumlu formlar oluşturur. Her ağırlık, stilistik harf ve rakam setleri ile alternatif glifler ve takdiri bağlar içeren 700'den fazla glif içerir. Bu tasarım, iletişim ve markalaşma projeleri için mükemmeldir.

Paul Robb'un bu tasarımı, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.

Paul Robb'un bu tasarımı üzerindeki telif hakkı 2022 yılında kendisine aittir. Bu tasarımın fikri mülkiyet hakları da Paul Henry Robb'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paul Robb
Görsel Kredileri: Copyright 2022 Paul Henry Robb
Proje Ekibi Üyeleri: Paul Henry Robb
Proje Adı: Bla Bla Serif
Proje Müşterisi: Paul Robb


Bla Bla Serif IMG #2
Bla Bla Serif IMG #3
Bla Bla Serif IMG #4
Bla Bla Serif IMG #5
Bla Bla Serif IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun