Rixing Tiphanesi'nin Dijitalleşmesi: Kendi Kendine Rehberlik Hizmeti

Ting-Han Chen Tarafından Tasarlanan Kendi Kendine Rehberlik Hizmeti, Ziyaretçilere Benzersiz Bir Deneyim Sunuyor

Rixing, dünyanın hala geleneksel Çince harf basımı yapan son ve tek harf dökümhanesi olarak bilinir. Bu kaybolmaya yüz tutmuş endüstri mirasının - harf basımının kültürel değerlerini aktarmak için Rixing, her ziyaretçiye rehberli turlar sunmaya adanmıştır. Ancak, rehberlik kalitesi personelden personele değişiklik gösterirken, bu durum ziyaretçi deneyimini tutarsız hale getirir. Bu krizi çözmek için, insan emeğini serbest bırakmak ve ziyaretçi deneyimini artırmak için kendi kendine rehberlik hizmeti sunmaya başladık.

Tasarımcı Ting-Han Chen, Rixing'in ziyaretçi odaklı bir hizmet çerçevesi sunan bir proje üzerinde çalıştı. Bu çerçeve, ilgi noktalarını ve bir web tabanlı mobil rehberi içerir. Mobil rehber, Rixing Tiphanesi'ndeki eserler, bilgiler ve genişletilmiş hizmetleri birbirine bağlar. Ziyaretçiler, numaralı bir işaretin yanına durabilir, mobil üzerindeki ilgili numarayı tıklayabilir ve eserler hakkında bilgi edinebilir veya kendi başlarına hediyelik eşya satın alabilirler, bu da personelin müşterilere daha iyi hizmet etmek için daha fazla zaman bırakır.

Projenin gerçekleştirilmesi, çoğu akıllı telefonla (örneğin iOS veya Android) uyumlu bir mobil web olarak gerçekleştirildi. Web tabanlı olduğu için herhangi bir uygulama yüklemeye gerek yoktur. Sadece QR kodunu tarayın, mobil rehber hizmeti hemen başlar. Kullanıcı arayüzü, ziyaretçinin kendi sistem görüntüleme tercih ayarını korur ve ziyaretçiler, Tiphaneyi terk ettikten sonra tüm rehberli tur içeriklerini tekrar gözden geçirebilirler.

Projenin tasarım süreci, Rixing'in bir ziyaretçi merkezli deneyim destinasyonuna dönüştürülmesi hakkındaydı. Değer önerme, paydaş görüşmeleri ve tasarım atölyeleri gerçekleştirildi ve müşteri deneyimi yolculuk haritalaması, ziyaretçinin perspektifinden en uygun ve kapsamlı rehberli tur deneyimini özetlemek için kullanıldı.

Rixing, kar amaçlı bir işletme olmaktan çok, kaybolmaya yüz tutmuş tip yapma kültürünü korumaya adanmış bir sosyal girişimdir. Bu nedenle, Rixing'in mali durumu, ziyaretçi hizmet deneyimlerini optimize etmek için Rixing ile çalışmaya başlamadan önce zordu. Tasarım açısından, zorluk UX/UI iş akışının tasarımında ve detaylara ödenen dikkatte yatıyordu. Her web sayfası UI, dikkatlice düzenlenmeli ve kullanıcıya bir sonraki adımda ne yapması gerektiğine dair ipuçları vermelidir ve kullanıcı deneyimi tutarlı olmalıdır.

Proje, Rixing'in dünyanın son ve tek geleneksel Çince harf basımı yapan tiphanesi olduğu gerçeğini vurgulamaktadır. Taiwan'ın kültürel mirası ve hırslı bir kariyer olan Rixing, el işçiliğinin ve harf basımının estetiğinin kültürel değerlerini herkese aktarmaya kendini adamıştır. Bu proje, Rixing'in değer önerisini sunmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kendi kendine rehberlik hizmeti, ziyaretçilerin tarihi, eserleri, teknikleri ve harf basımı ürünlerini kendi başlarına öğrenmelerini sağlar, bu da personelin müşterilerine daha iyi hizmet etmek için daha fazla zaman bırakır.

Proje, 2023 yılında A' Meta, Stratejik ve Hizmet Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede yetenek ve yenilik gösterirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ting Han Chen
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer CrisKa Photography, The Digital Guide Designed for Rixing Type Foundry, 2023. Image #2: Creator Ting-Han Chen, The Map of Points of Interest in Rixing Type Foundry, 2022. Image #3: Photographer CrisKa Photography, The Digital Guide Designed for Rixing Type Foundry, 2023. Image #4: Photographer China Productivity Center, The Video of the Guided Tour shown on a user's screen, 2022. Image #5: Creator Ting-Han Chen, The UI designs of the Self-Serviced Mobile Guide, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Ting Han Chen
Proje Adı: Rixing Go Digital
Proje Müşterisi: Ting Han Chen


Rixing Go Digital IMG #2
Rixing Go Digital IMG #3
Rixing Go Digital IMG #4
Rixing Go Digital IMG #5
Rixing Go Digital IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun