Milcotech: Küçük Çiftçileri Güçlendiren Yenilikçi Süt Toplama Sistemi

Mısır'daki Nile Üniversitesi'nin İnovasyon ve Tasarım Teknolojileri tarafından tasarlanan çok fonksiyonlu satış sistemi

Mısır'da süt toplama süreci oldukça parçalıdır ve süt üretiminin %85'i 3'ten az ineği olan küçük çiftçilerden gelmektedir. Milcotech, süt kalitesini koruma, çiftçilere hizmet sağlama ve küçük çiftçilere finansman sağlama gibi zorlukları aşmayı hedefleyen bir üründür.

Milcotech, bir finansal kapsayıcılık merkezi ve süt izlenebilirliği olma özelliği taşıyan modüler bir tasarıma sahiptir. Bu tasarım, mevcut iş akışını, süt toplama merkezindeki yetenekleri ve paydaş ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Bu yenilikçi satış noktası sistemi, süt kalitesi analizi ve küçük çiftçiden gıda işlemcisine kadar değer zinciri izlenebilirliği sağlar. Bu çözüm ayrıca çiftçi ilişkisi yönetimi, hedeflenen hizmetler, finansman riskinin azaltılması ve dolayısıyla küçük çiftçilere finansal dahil olma imkanı için veri toplama ve analizini mümkün kılar.

Milcotech'in üretimi, düz karbon çelikten yapılan siyah parçaların lazer kesici makine kullanılarak ve fillet köşelerin pres fren makinesi kullanılarak bükülmesiyle başlar. Tüm parçalar elektrostatik boyama ile boyanır. Gümüş parçalar, CNC freze makinesi kullanılarak Alüminyum'dan yapılmış ve kumlama ile boyanmıştır. Su tankları, süt analizörü, yazıcı, RFID okuyucu, ekran, musluklar hazır yapılmış ürünlerdir. UI/UX Adobe XD kullanılarak, Veritabanı: MySQL, Geliştirme Ortamı: .net ile gerçekleştirilmiştir.

Milcotech'in boyutları: Genişlik 716 mm x Derinlik 347.5 mm x Yükseklik 500 mm'dir. Bu tasarım, süt toplama, dijitalleştirme, UI-UX, Etkileşim Tasarımı, çiftçiler, Sistem Tasarımı, Finansal Dahil olma gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Tasarım, Nisan 2021'de Mısır, Giza'da başladı ve Mayıs 2022'de üretildi. Şu anda Tanta bölgesinde pilot uygulama aşamasındadır.

Mısır'da süt toplama, süt üretiminin %85'inin küçük çiftçilerden geldiği verilen üretim parçalanması nedeniyle zordur. Değer zinciri boyunca kaliteyi ve izlenebilirliği korumak için yenilikçi çözümler gereklidir. Araştırmamız, röportajlar, site ziyaretleri, paydaş gözlemleri ve paydaş röportajları kullanılarak gerçekleştirildi. Araştırma, paydaş gereksinimlerinin iş akışı analizi, potansiyel değer katma ve Milcotech'in süt sektörü gelişimini sağlama sinerjilerini ortaya çıkardı.

Projenin geliştirilmesindeki en zorlu kısım, farklı tasarım öğelerine sahip farklı ürünleri tek bir tasarıma entegre etmektir. Tasarım, zarif, zarif süpürme eğrileri özellikleri ve metalin görünümü ona sofistike bir yön ve düzenli bir görünüm verir. Ayrıca, tasarım konseptini modülerlik fikri üzerine inşa etmek, kullanıcının masaüstünde üç parçayı her kullanıcının ergonomik tercihine ve akışına uyacak şekilde yeniden düzenlemesine izin vermek de zorlu oldu.

Milcotech, süt kalitesi analizi ve değer zincirinin uçtan uca izlenebilirliği özelliklerine sahip bir satış noktası sistemidir. Küçük çiftçileri güçlendirir ve finansal kapsayıcılığı teşvik eder. Veri toplama ve analizine odaklanan sistem, etkili çiftçi ilişkisi yönetimi ve hedeflenen hizmetler sağlar, ayrıca finansmanı riskten korur. Genel olarak, bu yenilikçi çözüm, küçük ölçekli çiftçilere destek sağlama ve süt toplama sektörünü ilerletme konusunda kapsamlı bir yaklaşım sunar.

Milcotech, 2023'te A' Meta, Stratejik ve Hizmet Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: I-D Tech of Nile University
Görsel Kredileri: I-D Tech of Nile University
Proje Ekibi Üyeleri: Project Champion: Heba Labib Product Manager: Ahmed Saleh Product Designer: Amira Yassin Product Designer: Gehad Ashraf UIUX Designer: Mohammed Medhat Mechanical Engineer: Ahmed Shahin Mechanical Engineer: Kamal El-Sayed Mechanical Engineer: Ahmed Saeed Embedded Engineer: Mazen Taha Software Engineer: Asem Younis Software Engineer: Merna Saleh Software Engineer: Mohammed Esam Systems Engineer: Mahmoud Saleh Manufacturing Engineer: Mahmoud Hamed Project manager: Nour Sameh Media Photographer: Karim Gordon Design Awards Researcher: Fatimah Younis
Proje Adı: Milcotech
Proje Müşterisi: I-D Tech of Nile University


Milcotech IMG #2
Milcotech IMG #3
Milcotech IMG #4
Milcotech IMG #5
Milcotech IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun