Jelly Tea: Ziqing Lv'nin Çalışma Hayatındaki Gençler İçin Sağlıklı Bir Çözüm

Çinli Tasarımcı Ziqing Lv, Çalışma Hayatındaki Gençler İçin Sağlıklı Bir Çözüm Sunuyor: Jelly Tea

Çinli tasarımcı Ziqing Lv, çalışma hayatındaki gençlerin sağlık sorunlarını çözmek için bir çözüm sunuyor: Jelly Tea. Bu, kullanıcıların uzun süreli sağlık alışkanlıklarını korumalarını destekleyen bir hizmet tasarımıdır.

Çin tüketici pazarında 1995 ve 2000 yılları arasında doğanların online sağlık ürünleri satın alan ana grup olduğu benzersiz bir fenomen bulunmaktadır. Ayrıca, fonksiyonel gıda pazarının boyutu giderek genişlemektedir. Yapılan bir çalışma, piyasadaki hiçbir fonksiyonel gıdanın geleneksel Çin otları ve gıdalarından yapılmadığını bulmuştur. Ek olarak, gençlerin sağlıksız olmasının temel nedenleri iş yerindeki anksiyete ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının eksikliğidir.

Jelly Tea, iş yerindeki gençler için sağlıklı bir çay jeli ürünü sistemidir. Ürün sistemi, kullanıcıların anlık sağlık koruma ihtiyaçlarını karşılamak için çay jeli tasarlamış ve kullanıcıların uzun süreli sağlıklı alışkanlıkları korumalarını desteklemek için hizmet tasarımı sunmuştur. İlk olarak, fonksiyonel gıda formu yenilikçi olup, Çin tıbbı ve gıda homolog malzemeleri jeli ham maddesi olarak kullanır. İkincisi, oyunlaştırma iyi yaşam alışkanlıkları oluşturur. Kullanıcıların satın aldığı ürünler sadece çay jeli değil, aynı zamanda uzun süreli sağlık koruma deneyimidir.

Çay jelinin üretim teknolojisi ve yöntemi nispeten olgundur. Birkaç özel yöntemle, örneğin ultrasonik yardımcı enzimatik yöntem, mikrodalga yöntemi, çaydaki etki bileşenini çıkarabiliriz. Ayrıca, gömme yöntemi gibi yöntemlerle bazı bitkilerin aromasını koruyabiliriz.

Jelly Tea, bir fonksiyonel gıdadır. Rejim, hem gıdanın besin değerini hem de yaşam alışkanlıklarının yetiştirilmesini gerektirir. Jelly Tea, Çin tıbbı ve gıda homolog malzemeleri ham madde olarak kullanır. Hizmet sistemine eklenen oyunlaştırma deneyimi, kullanıcıların uzun süreli alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olabilir. Bu yeni sağlık koruma yöntemleri genç nesil tarafından benimsenmiştir.

Bu Tasarım, 2022'de A' Meta, Stratejik ve Hizmet Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Can Zhu
Görsel Kredileri: Can Zhu
Proje Ekibi Üyeleri: Ziqing Lv Yue Wu Jiangping Zhou Can Zhu Jintao Nie Qiuning Wu Ning Zou Cheng Yao
Proje Adı: Jelly Tea
Proje Müşterisi: Can Zhu


Jelly Tea IMG #2
Jelly Tea IMG #3
Jelly Tea IMG #4
Jelly Tea IMG #5
Jelly Tea IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun