Çin Tarzı Kahve: Weina Xiao'nun Geleneksel Çin Kültüründen İlham Alan Tasarımı

Çin ve Batı Kültürlerini Birleştiren İlginç Bir Deneme: Ambalaj ve Posterler

Weina Xiao tarafından tasarlanan Çin tarzı kahve, geleneksel Çin kültüründen ilham alarak Pekin Operası karakterlerinin hareketlerini kahve fincanını kaldıran insanların hareketleriyle birleştiriyor. Bu özgün tasarım, kahve elementlerini geleneksel Çin elementleriyle birleştirerek, el yapımı hissi veren bir kalem çizim stili kullanıyor.

Weina Xiao'nun bu tasarımı, diğerlerinden farklı kılan özelliği, içerdiği geleneksel Çin kültürü elementleridir. Pekin Operası karakterlerini, Çin kılıç ustalarını ve benzeri figürleri gösterir. Bu seri illüstrasyonlar, Procreate yazılımı ile çizilmiştir ve detaylarda iyi bir dokunsallık korunmuştur.

Çin ve Batı kültürlerinin birleştirilmesi, bu tasarımın anahtarıdır. Tanımlama ve hafıza noktalarıyla element özellikleri eklenir. Detaylar korunurken ilgi oluşturulur. Bu proje, Ekim 2020'de Çin'de başladı ve Ocak 2021'de Çin'de tamamlandı.

Çin kültürünün kahve ile birleştirilmesi için, reklamlardaki ana karakterler yerine Pekin Operası karakterlerini seçtim. Hareketleri, Pekin Operası performanslarındaki özel hareketlerdir. İnsanlar illüstrasyonlarda tanıdık kahveyi bulabilir ve aynı zamanda dünya çapındaki kahve severlerin geleneksel Çin kültürüne ilgi duymasını sağlar.

Bu projenin zorluğu, Çin ve Batı kültürlerinin birleştirilmesinde yatmaktadır. İlgi ve şeylerin alakasını korurken, resmin detaylarının tasviri ve posterin ambalajında kullanılan görsel efektler önemlidir. Bu, bir Çin kahve markası için oluşturulan bir illüstrasyondur. Çalışma, Çin ve Batı kültürlerini birleştirir, sıradan reklamlardaki karakterleri Pekin Operası karakterleriyle değiştirir.

Çalışmalar detaylarla doludur ve insanlar illüstrasyonlarda kahve hakkında detayları bulabilir ve geleneksel Çin kültürüne ilgi duyabilirler. Bu tasarım, 2023 yılında A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: WeinaXiao
Görsel Kredileri: Image#1:illustration Weina Xiao,2021 Image#2:illustration Weina Xiao,2021 Image#3:illustration Weina Xiao,2021 Image#4:illustration Weina Xiao,2021 Image#5:illustration Weina Xiao,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Weina Xiao
Proje Adı: Chinese Style Coffee
Proje Müşterisi: WeinaXiao


Chinese Style Coffee IMG #2
Chinese Style Coffee IMG #3
Chinese Style Coffee IMG #4
Chinese Style Coffee IMG #5
Chinese Style Coffee IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun