Austin Land: Çocukların Hayal Gücünü Tetikleyen Oyun Alanı

Yen-Jung Lai'nin Tasarladığı Çocukların Hayal Gücünü Tetikleyen Oyun Alanı: Austin Land

Yen-Jung Lai tarafından tasarlanan Austin Land, çocukların hayal gücünü tetikleyen bir oyun alanıdır. Tasarım, çocukların oyun oynarken ürettikleri 'neşeli enerji' ile uzay aracını tamir etmeye çalışan bir maskot olan Austin'in hikayesini temel alır.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, çocukların oyun oynarken aralarında tehlike oluşma olasılığını azaltan tek renkli bir arka plan ve Austin'in 'Rüya Treni'ni sürebileceği bir alan bulunmaktadır. Bu rüya treni, oyun alanındaki her bağımsız bölgeyi birbirine bağlar.

Proje, çeşitli malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bunlar arasında dokuma halı, yüksek yoğunluklu köpük, yapay çim, demir, Benjamin Moore aşınmaya dayanıklı boya, ahşap döşeme, terazzo, ahşap kaplama, aynalar, aydınlatma ve duvar kağıdı bulunmaktadır. Fasadın büyük renk blokları saf beyaz ve doğal meşeden oluşur. Alan dönüştürüldüğünde, yüksek doygunluk ve renkli renkler çocukların görsel etkisini karşılar.

892.5 metrekarelik bu proje, bir alışveriş merkezinin beşinci katında yer alır. Çeşitli oyun alanlarına sahip olan bu proje, çocukların eğlenirken aynı zamanda öğrenmelerini sağlar. Örneğin, girişte mozaik sanat duvarı, sanat boyama duvarı, kabuk kum havuzu, fantezi kostüm alanı, orman aile oyun alanı, Melody'nin evi, mühendislik evi, okuma evi, bebek alanı, rüya treni, Austin Şehri, Austin Parkı, 80.000 top havuzu bulunmaktadır.

Çocukların oyun alanı, çocukların sevinçlerini karşılamak için birçok detay içerir. Tasarımcı, her çocuk için oyun tesislerini kendi ayakkabılarına koyarak düşünür, mühendislik evleri, kabuk kum havuzları, sanat boyama duvarları ve okuma alanları dahil. Her alan sınırsızdır, böylece çocuklar ekipmanları ve alanı serbestçe kullanabilirler.

Proje, Şubat 2021'de Tayvan'da tamamlandı. Austin ile ilgili birçok unsurun alanında görülebileceği bir araştırma üzerine kuruldu. Ayrıca, hafif renkli bir ortamda çocukların alanın en canlı rolünü oynadığı görülür. Bu proje, sınırsız oyun üzerine odaklanmaktadır. Çocukların kendilerine nasıl oyun oynayacaklarını seçme hakkı vardır ve tesisler artık sadece alanı doldurmak için değil, iç mekana entegre olabilir ve doğal ve spontan tasarımlardan biri olabilir.

Çocukların oyun alanları, her alanı ayrı bir oyun alanı yapar, ancak bu proje her alanı açık bir plana dönüştürür, böylece çocuklar her oyun tesisinin sınırlamalarından özgür olur. Aynı zamanda, tasarımcı büyük zemin camlarına bilinçli olarak yer verdi. Ancak, pencerelerin dışındaki görünüm, Austin Land'in kurgusal hikayesiyle eşleşmediği için, dolapların yerleştirilmesi yoluyla pencerenin yalnızca üst kısmı Austin Land'in bir parçası olarak tutulur.

Meraklı ve maceracı ruha sahip Austin, her çocuk için kendi rüya diyarını yarattı. Her köşede, çocukların oyun oynama neşesi tarafından üretilen neşeli enerjiyi temsil eden yayların imgeleri bulunur. Aynı zamanda, doğal aydınlatma alanı canlılıkla doldurur. Tasarımcı, her köşede daire ve sonsuzluk kavramlarını kullandı. Alan daha az dik açılı ve daha yuvarlak ve uyumludur. Austin, top havuzunda neşeli enerji toplamak için yolda küçük bir tren sürebilir, uzay aracının tamir edildiği günü bekler.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen-Jung Lai
Görsel Kredileri: Er-Si Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Yen-Jung Lai
Proje Adı: Austin Land
Proje Müşterisi: Yen-Jung Lai


Austin Land IMG #2
Austin Land IMG #3
Austin Land IMG #4
Austin Land IMG #5
Austin Land IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun