Vanke Red County Villa: Romantik Fransız Havasıyla İdeal Yaşam Alanı

Xu Liu'nun Tasarladığı Özel Ev: Doğa ve Yaşamın Sınırsız Birlikteliği

Fransız romantizmi ve klasik detayların birleştiği bu özel ev, yaşam ve doğanın sınırsız birlikteliğini yansıtıyor. Xu Liu'nun tasarladığı bu ev, dört mevsimin doğal değişimini gözler önüne seriyor.

Xu Liu, Vanke Red County Villa projesinde, müşterilerin yaşam beklentilerine uygun uluslararası ve sanatsal bir yaşam tarzı oluşturmayı hedefliyor. Liu, bu projede, yaşam odasının görünümünü çerçevelemek için dairesel yayların ve geometrinin örtüşen formlarını kullanıyor. Bu sayede iç ve dış arasındaki sanatın güzelliği aktarılıyor ve böylece sakinler dört mevsimin doğal değişimini gözlemleyebiliyorlar.

Ev, 1600 metrekarelik bir alana yayılan üç katlı bir yapı. Liu, bu projede mimari, peyzaj, iç mekan, yumuşak döşemeler, ürünler ve mühendislik olmak üzere entegre bir tasarımcı olarak hizmet veriyor. Müşterilerin talep ve tercihlerini araştırdıktan sonra, Liu, Çin ve Batı estetiğini ve sanatsal zevkini birleştirerek hem modern hem de klasik bir ev oluşturmayı başarıyor.

Evdeki yaşam alanına dinamik bir çizgi katmak için bir sarmal merdiven ve asansör tasarımı bulunuyor. Ana yatak odasının statik ve dinamik bölümleri, sakinlerin günlük yaşam alışkanlıklarına uygun. Yaşlılar odasının tasarımı, renk açısından sade ve işlevsel olarak insana özgü. Televizyon duvarının benzersiz ayarı, tasarımcının yaşlıların boş zaman aktivitelerine olan özenini gösteriyor.

Proje, Guangzhou, Çin'de bulunuyor ve hala inşaat aşamasında. Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.

Xu Liu'nun bu tasarımı, yaşam ve doğanın sınırsız birlikteliğini yansıtan bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Liu, bu projede, dairesel yayların ve geometrinin örtüşen formlarını kullanarak yaşam odasının görünümünü çerçevelemeyi başarıyor. Bu sayede, sakinler dört mevsimin doğal değişimini gözlemleyebiliyorlar. Gecenin çöküşüyle birlikte, sakinler, sallanan çiçekler ve ağaçlarla şiirsel bir şekilde aydınlatılan üst bahçede aileleri ve arkadaşlarıyla rahatlayabilirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xu Liu
Görsel Kredileri: Xu Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Xu Liu
Proje Adı: Vanke Red County Villa
Proje Müşterisi: Xu Liu


Vanke Red County Villa IMG #2
Vanke Red County Villa IMG #3
Vanke Red County Villa IMG #4
Vanke Red County Villa IMG #5
Vanke Red County Villa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun