Yu-Ting Lee'nin Modern ve Aydınlık Tasarımı: Wen Bo Land

Yu-Ting Lee'nin Kediler için Tasarlanmış Modern ve Aydınlık Bir Yaşam Alanı Oluşturduğu Proje

Yu-Ting Lee, Wen Bo Land projesinde modern, düşük doygunluklu bir tarzı benimseyerek, geniş ve aydınlık bir yaşam alanı oluşturdu. Tasarım, özellikle kediler için uygun olacak şekilde düşünüldü.

Yu-Ting Lee'nin Wen Bo Land projesi, orijinal 3+2 oda düzenini 2+2 oda düzenine dönüştürmek için iç duvarların bir kısmını kaldırdı. Açık planlı halka açık alanda yeterli ışık sağladılar ve insanların toplandığı oturma odası ve yemek odasını çekirdek bölüm haline getirdiler. Tüm alan modern, düşük doygunluklu bir tarzda ve beyaz ahşap zemin alanı daha geniş gösteriyor. Mavi ve yeşil tonlarındaki kahve dolabı, çevredeki daha açık tonlarla kontrast oluşturuyor, dikkat çekiyor ve alanın işlevini ve müşterinin yaşam tarzını sunuyor.

Yu-Ting Lee ve ekibi, bu projede yay elemanları kullandılar. Bu sayede tavanın, cephenin veya dolapların köşelerinin keskinliğini azalttılar ve böylece düzgün bir düzen, yürüyüş yolları ve mobilyalar sundular. Gizlilik sağlayan bir kapı olan ana yatak odası dışındaki tüm kapılar mat camdan yapılmıştır. Tasarım ekibi, ağır kapıları atarak, küçük alan için görsel bir genişleme etkisi yaratmak için şeffaf cam kullandılar. Giriş, halka açık ve özel alanlar üç farklı renkte ve zeminleme yöntemlerinde: eşleşmeyen, balıksırtı ve 1/3 eşleşmeyen. Antre, lekelere dirençli koyu renkli sahte taşla döşendi.

Proje, müşterinin bir kedi sever olması nedeniyle, tüm zemin laminant parke olarak tasarlandı. Cephe çizilmeye karşı dayanıklı, yüksek sertlikte özel boya ile kaplandı, TV duvarı ise sanat boyası ile süslendi. Diğer cepheler, gri tonlu beyaz boyayla boyandı. Ayrıca, evcil hayvan dostu bir alan oluşturmak için mobilyalar çizilmeye karşı dayanıklı malzemelerden yapıldı, hatta koltuğun altı bile. Kahve dolabı, İtalyan Fenix panellerinden yapıldı, mat bir yüzeye sahip ve ışığı yansıtmıyor, düşük profilli ve sakin bir doku sunuyor. Aynı zamanda, yüzeyinde tozun nüfuz etmesini önleyen gözenek yok ve çizilmeye ve ısıya dayanıklıdır.

Yu-Ting Lee'nin Wen Bo Land projesi, 2. katta yeni tamamlanmış bir dairedir. Gerçek alanı 76 metrekare olup, 2 yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası ve 2 banyodan oluşan bir düzene sahiptir. Tasarım ekibi, orijinal 3 yatak odası, 2 oturma odası ve 2 banyo düzenini dönüştürdü. Bir bölme duvarını kaldırarak alanı yeniden düzenlediler ve ana yatak odası ve ikinci yatak odasının cephesini taşıyarak oturma ve yemek alanlarını daha geniş hale getirdiler.

Yu-Ting Lee'nin Wen Bo Land projesi, 2022 Haziran'ında Tayvan'da tamamlandı. Proje, açık planın doğal ışığın her köşeyi doldurmasına izin verdiği bir araştırmaya dayanıyor. Tasarım ekibi, taze ve parlak bir atmosfer yaratmak için modern, düşük doygunluklu bir tarz benimsedi. Morandi mavi-yeşil kahve dolabı, açık renkli alanda bir vurgu oluşturuyor ve müşterinin hobisiyle uyum sağlıyor. Tasarım ekibi, tavanların, cephelerin ve dolapların köşelerine yay elemanları ekledi, böylece keskin köşeler ve kirişler ortadan kaldırıldı. Eğriler, görüşü yumuşatır ve alanı genişletir. Aynı zamanda, mat cam kapılar aydınlatmayı iyileştirir. Giriş, halka açık ve özel alanları yorumlamak için üç renk ve zemin deseni kullanıldı.

Proje, müşteriyi radikal değişiklikleri kabul etmeye ikna etme ve inşaat işgücünü planlama açısından zorluklarla karşılaştı. İlk olarak, orijinal düzen yeterince aydınlatılmamıştı, bu yüzden bölme duvarlarının kaldırılması gerekiyordu. Ayrıca, inşaat süreci Lunar Yeni Yıl ve salgın patlak vermesiyle çakıştı, bu yüzden salgın önleme düşünceleri nedeniyle iş vardiyaları bölünmek zorunda kaldı. Bu koşullar altında, tüm ekip üyeleri ve müşteri arasındaki güven ve işbirliğine dayanmak ve ilerlemeyi senkronize etmek gerekiyordu.

Modern tarzda hafif renkler kullanılan tasarım, ana yatak odası dışındaki tüm kapılar mat cam kapılardır, ışık çekmecesi rolü oynayarak parlaklığı vurgular ve görsel etkiyi büyütür. Tavanlar ve cepheler için, kirişlerin ve sütunların keskin açılarını zayıflatmak ve sanatsal bir ambiyans yaratmak için yuvarlak kenarlar kullanıldı. Aynı zamanda, kıvrımlı şekil, alanın yatay genişlemesini yaratır, böylece alanın olduğundan daha yüksek ve daha geniş görünmesini sağlar.

Yu-Ting Lee'nin Wen Bo Land projesi, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu-Ting Lee
Görsel Kredileri: Zingidea interior design
Proje Ekibi Üyeleri: Yu-Ting Lee
Proje Adı: Wen Bo Land
Proje Müşterisi: Yu-Ting Lee


Wen Bo Land IMG #2
Wen Bo Land IMG #3
Wen Bo Land IMG #4
Wen Bo Land IMG #5
Wen Bo Land IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun