SDG Strategico Design Group'un Pozitif Sağlık İlkesine Dayalı Oftalmoloji Merkezi

Meksika'da İlk Kez Uygulanan Pozitif Sağlık İlkesi İle Tasarlanan Pozitif Görüş Merkezi

SDG Strategico Design Group, Pozitif Sağlık ilkesini benimseyerek, hasta ve doktorların ihtiyaçlarını ve ağrı noktalarını anlayarak uyum, denge ve sağlığı teşvik eden holistik bir alan yarattı. Bu yaklaşım, Meksika'da bir ilk olan Pozitif Görüş Merkezi'ni hayata geçirdi.

SDG Strategico Design Group, hastalığın veya sakatlığın yokluğundan daha fazlasını ifade eden sağlık kavramını benimseyerek, fiziksel, zihinsel ve sosyal iyi oluşu kapsayan bir bakış açısıyla Pozitif Sağlık kavramını geliştirdi. Pozitif Sağlık, hastaların kendi sağlıklarını kontrol etmelerini teşvik ederek, sağlığa pozitif bir bakış açısı oluşturur.

Pozitif Görüş Merkezi, sağlık hizmetlerinin uygulandığı ve anlaşıldığı şekli dönüştürmeye adanmış Meksika'daki ilk merkezdir. En büyük zorluklarımızdan biri, Pozitif Sağlık ilkelerini bir oftalmoloji merkezinin tasarımına entegre etmekti. Bu, Kullanıcı Merkezli Tasarım aracılığıyla başarıldı.

Biophilic tasarım ilkelerini benimseyerek, bitkiler ve formlar gibi doğal unsurları bina alanlarına getirdik. Bu tasarım yaklaşımı, Pozitif Sağlık ilkeleriyle uyumlu olup, bilişsel işlevi, fiziksel sağlığı ve psikolojik iyi oluşu destekler. Pozitif Sağlık ve oftalmolojiyi birleştirerek, hastaların genel sağlığını ve iyi oluşunu önceliklendiren benzersiz ve yenilikçi bir sağlık hizmeti yaklaşımı oluşturduk.

Pozitif Görüş Merkezi, Pozitif Sağlık anlayışı aracılığıyla sağlık hizmetlerine benzersiz bir yaklaşım sunar. Merkez, biophilic tasarımı benimser ve hava kalitesini doğal olarak iyileştiren ve arındıran 30'dan fazla sağlık teşvik edici bitki içerir. Düzen ergonomiktir, hastaların ve doktorların eğri çizgiler ve vurgulanan formlar aracılığıyla akıcı ve engelsiz bir hareket sağlar.

Geleceğin Koridoru, Merkezin benzersiz bir özelliği, hastaların zihinlerini bilgi aracılığıyla dönüştürür ve sağlıklarını ve yaşam tarzlarını iyileştirmeyi amaçlar. Alan, paslanmaz çelik, aydınlatma müdahaleleri ve organik formlar gibi malzemeler aracılığıyla değişimi ve dönüşümü simgeler. Mobilya ve dekor boyunca renk vurguları, Merkezin kurumsal kimliğini yansıtır, güvenilirlik, mutluluk ve canlılık hissi verir.

Pozitif Görüş Merkezi ayrıca, Corian, paslanmaz çelik ve COVID-19'a yanıt olarak dokunsuz müdahaleler gibi yüksek teknolojili antimikrobiyal tesislerle temizliği ve güvenliği önceliklendirir. Proje, 2020 yılında başladı ve Meksika'nın Guadalajara kentinde tamamlandı. Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da 2023 yılında Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SDG Strategico Design Group- MBO Arquite
Görsel Kredileri: Photographer Alvaro Ochoa
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Montserrat Esparza Designer: Fernanda Arévalo Designer: Alejandra Mexia Graphic designer: Tania Ehrsam Architect: Alvaro Ochoa
Proje Adı: Positive Vision Center
Proje Müşterisi: SDG Strategico Design Group- MBO Arquite


Positive Vision Center IMG #2
Positive Vision Center IMG #3
Positive Vision Center IMG #4
Positive Vision Center IMG #5
Positive Vision Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun