Libra12: Linda Pang'ın Yenilikçi ve Çevre Dostu Elektrikli Katlanabilir Scooter Tasarımı

Yeşil Mobilite İzlenimini Artıran ve Yenilikçi Tasarımıyla Öne Çıkan Libra12 Elektrikli Scooter

Linda Pang'ın tasarladığı Libra12, çevre sürdürülebilirliğini teşvik eden bir ürün hattının parçasıdır. Günlük ulaşımda yüksek performans ve mükemmel stabilite sunan bu elektrikli scooter, tasarım, performans ve güvenliği bir araya getiriyor.

Libra12, yeşil mobilite izleniminin giderek daha fazla önem kazandığı günümüzde, dünyayı dikkatlice keşfetme ihtiyacından ilham alıyor. Üç tekerlekli bu elektrikli katlanabilir scooter, çevre dostu olmanın yanı sıra, göz alıcı tasarımı, sağlam lastikleri, motoru ve bataryası sayesinde günlük ulaşımda yüksek performans sunuyor. Katlanabilir teknolojisi sayesinde kolayca taşınabilir ve bir araba bagajına sığabilir.

Libra12, teknik özelliklere ve elektrikli parçaların güvenli korumasına dikkat edilerek tasarlandı. Güçlü 48V 20Ah batarya ve 350W motor sayesinde, bu elektrikli scooter ilk kullanımdan itibaren yüksek performans sunar ve Avrupa EN17128 standartlarına göre kullanıcıya güvenlik ve koruma sağlar.

Libra12'nin çekirdek öğesi, kalınlığı ve boyutları sayesinde her türlü yolda stabilite sağlayan üç kalın tekerlektir. Bu özellik, motor yetenekleri kısıtlı olan kişiler için de son derece yararlıdır. Elektrikli scooterın boyutları 112x51x115 cm'dir. Kullanıcının maksimum yükleme ağırlığı 100kg'dır. Gösterge paneli, mevcut hız, batarya seviyesi gibi temel işlevleri göstererek sürücünün her şeyi kontrol altında tutmasına yardımcı olur. Magnezyum çerçeve, scooterı dayanıklı ve hafif yapar, böylece katlanabilir mekanizması sayesinde her yere taşınabilir.

Libra12, sağlam üç tekerleği sayesinde kolayca kullanılabilir ve tüm yol türlerinde iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlar. Katlanabilir mekanizması sayesinde her yere taşınabilir veya herhangi bir araba bagajına sığabilir. Birkaç saat içinde, elektrikli scooterın bataryası tamamen şarj olur ve bir sonraki yolculuk için hazır olur. Kullanıcının, üç kalın tekerlek ve stabilitesi sayesinde trafiğin etrafında kolayca hareket etmesi mümkündür. Gösterge paneli, batarya seviyesi ve ışıkların açma/kapama gibi ana verileri göstererek sürücüyü elektrikli scooterın durumu hakkında güncel tutar.

Proje, Eylül 2022'de Milano, İtalya'da başladı. Ürün, Eylül 2023'te Berlin'deki IFA Show'da sergilenecek. Dünyanın büyük ülkelerinde dağıtılacak. Bu tasarım, yüksek kaliteli ve işlevsel bir katlanabilir elektrikli scooterı piyasaya sürmek için geliştirildi. Hedef, ayrıntılı bir tasarımı yeşil teknolojiyle birleştirerek, sadece kolay ve güvenli kullanım değil, aynı zamanda yüksek performans sunan bir ürün yaratmaktır.

Projenin yaratıcı zorluğu, son kullanıcıya ilk bakışta stabilite ve modern tasarım ve geometri hissi veren bir elektrikli üç tekerlekli katlanabilir scooter geliştirmekti. Bu, güvenli bir sürüşten ödün vermek istemeyen ancak çekici bir stile de sahip olmak isteyen sürücüler için idealdir.

Libra12, tasarım, performans ve güvenliği bir araya getiren üç tekerlekli bir elektrikli katlanabilir scooterdir ve çevre dostudur. Göz alıcı tasarımı, üç sağlam lastiği, motoru ve bataryası sayesinde, e-scooter, günlük ulaşımda yüksek performans ve mükemmel stabilite sunar. Katlanabilir teknolojisi sayesinde, Libra12 tamamen ve kolayca katlanabilir ve bir araba bagajına taşınabilir.

Libra12, 2023'te A' Scooter Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Linda Pang
Görsel Kredileri: Image #1: Asia Kingston, Libra12, 2023. Image #2: Asia Kingston, Libra12 tires, 2023. Image #3: Asia Kingston, Libra12 light, 2023. Image #4: Asia Kingston, Libra12 platform, 2023. Image #5: Asia Kingston, Libra12 suspension, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Monica Avena Alessandra Barbieri Lisa Barbieri Marcella Vezzani
Proje Adı: Libra12
Proje Müşterisi: Linda Pang


Libra12 IMG #2
Libra12 IMG #3
Libra12 IMG #4
Libra12 IMG #5
Libra12 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun