Yi-Lun Hsu'nun Çevreye Duyarlı Tasarımı: Green Burger Shop

Doğa İlhamlı, Vegan Dostu İç Mekan Tasarımı

Yi-Lun Hsu, çevreye duyarlı bir yaşam tarzını teşvik eden ve hayvanların sömürülmesine karşı duran bir gıda markası için Green Burger Shop'ı tasarladı. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünü kazandı.

Yi-Lun Hsu'nun tasarımı, "dünya çevresine nazik olma ve hayvanların sömürülmesini ve istismarını durdurma" konseptine bağlı kalan bir gıda markası için oluşturuldu. Marka, lezzetli bir bitki bazlı diyet sunmayı ve vejetaryen diyet için uygun bir ortam sağlamayı hedefliyor. Bu marka, daha fazla et yemeyen insanın sürekli ve kademeli olarak etten uzak bir diyet benimsemesini ve çevre dostu değerleri benimsemesini sağlar.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, Minature Interior Design Ltd.'nin çekirdek değeriyle örtüşen bir konsept bulunuyor. Tasarımcı, tasarım tonunu saflık için beyaz ve çevre koruma için yeşil olarak belirledi. Güneş ışığı, hava ve bitkiler gibi doğal unsurlar, tüm mekan boyunca ana tasarım ekseni olarak birleştirildi.

Green Burger Shop, hem cephenin her iki tarafında hafif şeffaf camı olan bir mekan. Yeşil mozaik kullanılan tezgah, yeşil bitkiler için en iyi sahne. Belirsiz pencere bar masası, yoldan geçenlerin merakını uyandırıyor. Bar masasının üzerindeki cam avizeler romantik ve rahat bir atmosfer yayıyor.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, bu alan 165 metrekare. Yi-Lun Hsu, bu tasarımı Hsinchu City, Tayvan'da Haziran 2022'de tamamladı. Tasarım, hayvan ürünlerinin daha az tüketilmesinin, dünyayı iklim değişikliğinin en kötü etkilerinden kurtarmak için gerekliliği üzerine yapılan bir BM raporuna dayanıyor.

Yi-Lun Hsu'nun tasarım notlarına göre, bu tasarımın en büyük zorluğu mutfak alanını yükleme alanıyla birleştirmek ve ikinci katın iç merdiveninin yerini planlamaktı. Yi-Lun Hsu, bu sorunu çözmek için bir kısmı yükseltilmiş bir platform oluşturdu ve bu platform aynı zamanda merdiven basamağı olarak kullanıldı.

Ödüllü bu tasarım, Minature Interior Design Ltd.'nin telif haklarına sahip. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünü kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi-Lun Hsu
Görsel Kredileri: Photographer/Chi-Shou Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Yi-Lun Hsu
Proje Adı: Green Burger Shop
Proje Müşterisi: Yi-Lun Hsu


Green Burger Shop IMG #2
Green Burger Shop IMG #3
Green Burger Shop IMG #4
Green Burger Shop IMG #5
Green Burger Shop IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun