YangYang: Doğadan İlham Alan Çin Restoranı

Helen Huang ve Fanyu Meng'in Suzhou Tarzı Geleneksel Bahçe Temalı Tasarımı

Doğa, Helen Huang ve Fanyu Meng'in tasarladığı YangYang adlı Çin restoranının tasarımına ilham vermiştir. Mimarlık ormanından süzülen sıcak güneş ışığı, hafif renkler ve rahatlatıcı atmosfer, meşgul insanlara Suzhou tarzı mutfakta küçük bir rahatlama sunar. Lobiden ve özel odalardan geçerken, yol boyunca çiçek pencereleri ve kitap rafları birbirinden ayrı gibi görünür ve farklı manzaralar, çiçekler ve kuşlar canlı ve ilginç bir şekilde belirir.

Çin restoranlarının mekansal tasarım anlayışında bir yakınsama yaşanmaktadır. Tasarım ekibi, alışveriş merkezinin eşsiz sergileme bütünlüğünü korumak ve mekanın tanınabilirliğini derinleştirmek için "kuş şarkıları ve hoş kokulu çiçekler" tematik konseptini getirmiştir. Bu konsept, Suzhou'nun eşsiz ince fırça çiçek ve kuş resimlerini mekansal dekorasyonda ifade eder ve geleneksel Suzhou yaşam tarzını modern yöntemlerle yorumlar.

Gri tonları, tüm mekan boyunca devam eder ve her bölümdeki ağır ve kalın renkleri hafifletir. Büyük ve küçük salonlar kendi özgün desenlerine sahip olup, mekanı çeşitli müşteri ihtiyaçlarına uyumlu ve çok yönlü hale getirir. Rahat oturma alanında ise iş yemekleri, öğle çayı ve diğer hizmetler mevcuttur. Ayrıca küçük yemek etkinliklerinin düzenlenebileceği bir alandır.

Kutular arasında katlanır kapılar kullanılır, böylece bir kutudaki kişi sayısı, gerçek rezervasyon değişikliklerine göre esnek olabilir ve yerleştirilmesi veya kaldırılması kolaydır. Farklı kutular için farklı renkler kullanılır, müşterilere farklı bir deneyim hissi verir.

Proje, 2019 Ekim'de Suzhou'da başladı ve 2020 Ocak'ta Suzhou'da tamamlandı. Günümüz Çin restoranları giderek daha az tanınabilir hale geliyor ve bu projenin zorluğu, yeterince tanınabilir bir Çin restoranı tasarlamaktı. Tasarımcı, kuşlar ve çiçekler temalı ve Suzhou tarzı geleneksel kaligrafi ve kuşları mekanın dekorasyonunda ifade eden bir tema getirdi. Büyük ve küçük salonların düzeni her biri eşsiz olup, restoranın çok yönlülüğünü zenginleştirir.

YangYang, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülü kazandı. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jinying Huang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer ChenSu-Image, YangYang, 2020. Image #2: Photographer ChenSu-Image, YangYang, 2020. Image #3: Photographer ChenSu-Image, YangYang, 2020. Image #4: Photographer ChenSu-Image, YangYang, 2020. Image #5: Photographer ChenSu-Image, YangYang, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Helen Huang Qiwei Liu Fanyu Meng
Proje Adı: YangYang
Proje Müşterisi: Jinying Huang


YangYang IMG #2
YangYang IMG #3
YangYang IMG #4
YangYang IMG #5
YangYang IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun