DreamWorks Space: Geleceğin Ofis Tasarımı

Andy Leung'un Bilim ve Teknolojiyi Harmanlayan Yenilikçi Ofis Tasarımı

Tradyonel ofis küpünün sınırlarını kıran ve çalışanlara sanki bir uzay kapsülündeymiş gibi hissettiren dikkat çekici bir tasarım: DreamWorks Space. Bu tasarım, Suzhou, Çin'deki bir yüksek teknoloji şirketi olan DreamWorks için Andy Leung tarafından tasarlandı.

Leung'un tasarımının ilham kaynağı, geleceğin sonsuz olasılıklarını harekete geçirebilecek bir ofis alanı yaratma arzusuydu. Bu nedenle, geleneksel ve monoton ofis küplerinin aksine, tasarımcı, mekan tasarımının sınırlarını kırdı ve çalışanların sanki bir uzay kapsülündeymiş gibi hissetmelerini sağlayan benzersiz bir dairesel ve kavisli tavan oluşturdu.

DreamWorks, müşteri mobil oyunları ve gelecekteki gelişmelere odaklanan yenilikçi bir yüksek teknoloji şirketidir. Geniş bir gelişim alanına ve tutkulu bir ekibe sahip olan şirket, teknoloji ve gelecek alanıyla yakından ilgili bir tat ortaya çıkaran bilim ve teknoloji unsurlarını her yerde görebilirsiniz. Bu özellikler, tasarımın diğerlerinden farklı olmasını sağlayan güçlü ve benzersiz özellikleridir.

Leung ve tasarım ekibi, bu projeyi Aralık 2020'de Suzhou, Çin'de tamamladı. Tasarımın teknik özellikleri arasında 81.3㎡'lik bir alan ve teknolojik mavi ile porselen beyazının birleşimi yer alıyor. Bu renkler, geleceğin hissini yansıtırken, düzgün çizgiler de mekan ve modernlik hissini yansıtıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sırasında karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, iç mekanın sadece 80 metrekare olması ve ofisteki geleneksel ve modası geçmiş küplerin büyük bir meydan okuma olmasıydı. Ancak tasarımcı, sınırları kıran mekan tasarımı sayesinde gelecekteki sınırsız olasılıkları harekete geçirebildi. Benzersiz kavisli tavan, çalışanların sanki bir uzay kapsülündeymiş gibi hissetmelerini sağladı ve yenilikçi tasarım fikirleri, onların geleceğe dair hayallerini ve hedeflerini yansıttı.

DreamWorks Space tasarımı, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Andy Leung
Görsel Kredileri: Photographer:Shengyang Lee
Proje Ekibi Üyeleri: Andy Leung Raymond Yuan
Proje Adı: DreamWorks Space
Proje Müşterisi: Andy Leung


DreamWorks Space  IMG #2
DreamWorks Space  IMG #3
DreamWorks Space  IMG #4
DreamWorks Space  IMG #5
DreamWorks Space  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun