Sunac Emerald Coast: Deniz Temalı Satış ve Deneyim Merkezi

DSC Design, Deniz Hayvanlarından İlham Alarak Kıyı Özelliklerini Vurgulayan Bir Proje Tasarladı

Sunac Emerald Coast, Pingyang County, Wenzhou'da bulunan bir kıyı emlak gelişmesinin satış ve deneyim merkezidir. DSC Design ekibi, projenin bölgesel özelliklerini ve deneyim merkezi işlevini vurgulamak için deniz temalı bir ifade benimsemiştir.

Proje, bir dizi bağımsız işlevsel bölümü akıcı bir dolaşım ile birbirine bağlar. İşlevsel bloklar birbirinden farklıdır ancak birbirine nüfuz eder. Her işlevsel alan, kendi benzersiz mekansal atmosferine sahiptir. Tasarımın ruhu olarak deniz hayvanları öğesi çıkarılmış ve tüm deneyim merkezini süslemek için kullanılmıştır, bu da mekana canlılık katmıştır.

Genel mekan, büyük alanlarda bej taşlar kullanır. Ana gövde, mimari tasarım yöntemi ile taşlarla çizilmiştir, böylece mimari yapının güzelliği vurgulanmıştır. İç mekan, el yapımı dalgalı dokulu cam tuğlalarla noktalanmış ve deniz temalı atmosferi yansıtmıştır. Ayrıca, ana salonun tavanı LED panellerle kaplanmış, böylece mülk modeli sergi alanı için doğal bir atmosfer yaratılmıştır.

4000 metrekarelik iç mekan, 1300 metrekarelik bir satış alanı, 2150 metrekarelik bir yaşam deneyim alanı ve 550 metrekarelik bir yardımcı alan olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. Sadece bir satış merkezinden daha fazlası olan proje, harika bir yaşam tarzının yaratılması ve yönlendirilmesini daha iyi temsil eder.

Proje üzerinde çalışmaya başlandıktan sonra, tasarımcılar müşteriyle yakın iletişim kurmuş, siteyi ziyaret ederek site koşullarını ve yerel kültürel özellikleri araştırmış ve işlevsel ve ruhsal düzeylerde tasarımı eş zamanlı olarak gerçekleştirmiştir. İnşaat sırasında, ekip, tasarım konseptini en iyi şekilde yansıtabilecek maliyet etkin malzemeleri dikkatlice seçmiş, teknikleri, detayları ve mekansal ölçeği optimize etmiş ve sonunda tasarım şemasının mükemmel uygulanmasını gerçekleştirmiştir.

Erken aşamada, şematik tasarımcı, müşteriyle iletişim kurmuş ve siteyi araştırarak güvenilir bilgiler toplamıştır, ardından tasarım ekibi bir araya gelerek tasarım konseptini ve makul işlevsel düzeni belirlemiştir. Daha sonra, şematik tasarımcı, tasarım geliştirme için sorumlu ekip üyeleriyle yakından tartışmış, inşaat tekniklerine karar vermiştir. Son adımda, ekip, tasarım şemasının mükemmel uygulanmasını sağlamak için inşaat çalışmalarını yakından takip etmiştir.

Proje, sıkı bir program, ağır bir görev ve sıkı bir bütçe kontrolü nedeniyle, düşük bir maliyetle ve kısa sürede projeyi mükemmel bir şekilde tamamlamak büyük bir meydan okuma olmuştur. Ayrıca, COVID-19 pandemisi de büyük engeller getirmiştir. Pandeminin olumsuz etkilerini nasıl aşacağımız ve projeyi güvenli bir şekilde tamamlayacağımız da zorlu bir durum olmuştur.

Sunac Emerald Coast, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: DSC DESIGN
Görsel Kredileri: Photography: JS studio
Proje Ekibi Üyeleri: Li Zizhao, Xia Pengjun, Zhang Gongfa, Wu Dandan, Yin Jiani, Xu Lei, Wang Xingyun, Zhao Yangyang
Proje Adı: Sunac Emerald Coast
Proje Müşterisi: DSC DESIGN


Sunac Emerald Coast IMG #2
Sunac Emerald Coast IMG #3
Sunac Emerald Coast IMG #4
Sunac Emerald Coast IMG #5
Sunac Emerald Coast IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun