Chia Hao Tung'dan İnsan ve Papağanın Birlikte Yaşadığı Ev Tasarımı

Doğa ve Konforun Mükemmel Birleşimi: İnsan ve Papağanın Birlikte Yaşadığı Ev

Chia Hao Tung, papağanları ailelerinin bir üyesi olarak kabul eden bir çift için özel olarak tasarlanmış bir ev sunuyor. Bu ev, hem insanların hem de papağanın ihtiyaçlarını karşılayan bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Çift, papağanı kendi çocukları gibi seviyor ve ona bakıyor. Türler arası bu sevgiyi somutlaştırmak için, ortak alanda üçgen bir çatı, bir kuş kafesi imajı oluşturuyor. Bu, aynı çatı altında üç kişilik bir aileyi sembolize ediyor ve her aile üyesini birbirine daha da yakınlaştırıyor. Papağanın ihtiyaçlarını karşılamak için giriş yolu, tünek olarak hizmet veren demir işlemelerle dekore edilmiştir. Kaplama ve bitkiler, odaya toprak bir hava ve güzel bir doğal estetik katıyor.

Parrot-Human adlı bu evde yaşayanların yaşam tarzı ve papağanın alışkanlıkları göz önünde bulundurularak, her aile üyesinin ihtiyaçlarını karşılayan bir evcil hayvan dostu alan yaratılmıştır. Bol miktarda organik ahşap element, ormanın derinliklerinden gelen sıcaklığı yayıyor, duvarlardaki kirişler ve demir işlemeler papağanın tüneyebilmesi için olanak sağlıyor.

Ev, katmanlı çevre koruma malzemesi, kalsiyum silikat levha, bambu kömürü, anti-formaldehit lateks boya, mineral boya, nem geçirmez plastik kontrplak, ahşap tahıl plastik zemin, özel demir parçalar, temperli cam, alev geçirmez ve antibakteriyel perde gibi malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

56 metrekarelik alanda bir giriş, bir oturma odası, bir yemek odası, bir mutfak, bir yatak odası, bir yarı açık çalışma odası ve bir banyo bulunmaktadır. İç mekan tasarımı, konut, papağan, mineral boya, üçgen çatı gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Ortak alanda, açık zemin planı doğal ışığı eve getiriyor ve tek taraflı aydınlatmanın dezavantajını ortadan kaldırıyor, böylece konutun yumuşak beyaz sıcak ışıkta dolaşmasını sağlıyor. Kapıyı açtığınızda, Morandi gri hexagonal karolar, tozun eve girmesini engelleyen bir giriş yolu oluştururken, düşük kroma renkler, dışarıdan içeriye geçiş bölgesi olarak hizmet eder ve görsel duyuyu kademeli olarak stabil hale getirir.

Yatak odası ve banyo kapıları, mekanın daha basit ve saf görünmesini sağlamak için ustaca gizlenmiştir. Ayakkabı dolabından başlayarak, aynı yüzey malzemesi yapıyı kaplar ve mekanı düzenli ve temiz yapar. Rustik toprak renkleri ve parlak beyaz, sevimli bir yatak odası tasarımı için tonu belirler. Sıcak ışık, yatağın başından yayılır, rahat, sessiz ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Çatı tasarımı söz konusu olduğunda, yüksek tavanlar iyi bir havalandırma sağlar ve papağanın yaşam alanını maksimize eder. Eğimli üçgen çatı, bir kuş kafesi imajını çağrıştırarak aile bağlarını güçlendirir ve yapısal kirişleri ve klimayı gizler, tasarımı estetik olarak tatmin edici, ancak işlevsel ve pragmatik hale getirir. Düşük kirişler, asılı ışık armatürlerini kapsar ve dışarıdaki üçgen kirişler, hacmin baskısını hafifletir. Yüzey, renklerde zengin katmanlar oluşturmak için gri mineral boya ile kaplanmıştır.

Chia Hao Tung'un tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşıladıkları için verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ettikleri için saygı görürler, tatmin edici ve pozitif duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHIA HAO TUNG
Görsel Kredileri: TUNG CHIA HAO Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Chia Hao Tung
Proje Adı: Parrot and Human
Proje Müşterisi: CHIA HAO TUNG


Parrot and Human IMG #2
Parrot and Human IMG #3
Parrot and Human IMG #4
Parrot and Human IMG #5
Parrot and Human IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun