Kardelen No30: Seda Kalac'ın Modern Villa Tasarımı

Modern ve Zamansız Bir Tercihle Akıcı Alanlar Yaratan Tasarım

Seda Kalac'ın Kardelen No30 adlı projesi, aynı dilde akıcı alanlar yaratan zamansız ve modern seçimlerle dikkat çekiyor. Doğal malzemelerin teknolojik malzemelerle uyumu ve küçük detaylarda yaratılmaya çalışılan özgünlük, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir çaba ile birleşiyor.

340 metrekarelik iç kullanım alanına sahip olan villa, inşaat halindeyken teslim alındı. Dört kişilik bir aileye göre tasarlanan villa, altı ay içinde tamamlandı. Villanın girişinden son katına kadar aynı tasarım dili birliği ve bütünlüğü sağlandı. Karanlık tonların hakim olduğu villa, zamansız seçimler ve ahşabın sıcaklığı ile kırılıyor.

Görünen ve görünmeyen tüm yapısal malzemeler seçildi ve uygulandı. Güncel ve teknolojik malzemeler ön planda tutuldu. Girişte 120 x 240 cm boyutlarında son teknoloji parlak seramikler, oturma alanı ve odalarda yerden ısıtmalı doğal ahşap parke, duvarlarda boya ve ahşap kaplama, tavanlarda kalıp ve kartonpiyer uygulaması, banyolarda 60 x 120 cm seramikler, mutfak adasında 120 x 360 cm boyutunda, tek parça dayanıklı ve son teknoloji seramikler kullanıldı.

140 metrekarelik zemin alanına sahip ve üç katlı olan villa, inşaat halindeyken teslim edildi. Açık mutfaklı kiler, oturma odası, oyun odası ve banyo bulunan zemin katta, bazı duvarlar yıkılarak ve bazıları inşa edilerek yeni alanlar tasarlandı. İkinci katta ana yatak odası ve banyosu, çocuk odası ve banyosu, ev ofisi ve çamaşır odası bulunurken, çatı katında bir yatak odası, bir banyo, bir depo, oturma alanı, mutfak ve geniş bir teras elde edildi.

Villanın altyapı ve üst kaplama malzemeleri, tasarlanan projeye göre dikkatlice seçildi ve uygulandı. Proje, 2021 yılında Ankara'da başladı ve Temmuz 2021'de tamamlandı. Proje çiziminin ardından malzeme seçimleri yapıldı ve duvarlar yıkıldı, duvarlar inşa edildi, su ve elektrik tesisatı, yerden ısıtma, sabit ahşap mobilya imalatı, mobilya, aydınlatma, zemin ve duvar kaplamaları, kumaş, perde ve aksesuar seçimi ve uygulamaları tamamlandı. Proje ve uygulama boyunca teknolojik malzemeler takip edildi.

Inşaat halindeki bir villa olduğu için birçok malzeme seçildi ve sipariş edildi. Dünyayı etkileyen covid salgını sırasında malzeme tedariki için uzun süreler, bazı zorluklar yarattı. Bu nedenle, ağırlıklı olarak yerel malzemeler kullanıldı ve ithal ürünlerle mesafeli yaklaşıldı.

Kardelen No30, inşaat halindeyken başlanan bir villa projesidir ve aile üyelerinin kişisel isteklerine ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ve uygulanmıştır. Duvarlardaki revizyonlarla yeni fonksiyonel yerler yaratılmıştır. Çeşitli malzeme seçimleri ve karışık tekniklerle tüm alanlara yayılan bütüncül bir tasarım yaklaşımı uygulanmıştır. Villanın girişinden çatı katına kadar aynı tasarım dili kullanılmıştır. Tarçın rengi ve meşe ahşap detayları ile villayı domine eden karanlık tonlara sıcaklık eklenmiştir. Zamansız ve fonksiyonel alanlar hedeflenmiş ve yaratılmıştır.

Sedakalac Design Studio'nun 2022 yılına ait telif haklarına sahip olan Kardelen No30, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Iron ödülüne layık görüldü. Iron A' Design Award, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ettikleri için saygı gören bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Seda Kalac
Görsel Kredileri: Main Image no1, Oprional Image no2, Oprional Image no3, Oprional Image no4, Video and Pdf copyrights belong to Sedakalac Design Studio, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Seda Kalac
Proje Adı: Kardelen No30
Proje Müşterisi: Seda Kalac


Kardelen No30 IMG #2
Kardelen No30 IMG #3
Kardelen No30 IMG #4
Kardelen No30 IMG #5
Kardelen No30 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun