Hot Stone Rai Fitzrovia: Japon Sanatı ve Mimarisi İle Beslenen Yaratıcı Bir Restoran Tasarımı

Mika Kanayama'nın İç Mekan Tasarımı, Geleneksel Japon Ahşap İşçiliğini Modern Bir Ortamda Yeniden Canlandırıyor

Hot Stone Rai Fitzrovia, şefin yaratıcı mutfak sanatlarından ve Japon sanatı ve mimarisinden ilham alarak tasarlanmış bir restoran. Mika Kanayama tarafından tasarlanan bu mekan, sanat ve zevk duygusunu yansıtan bir yemek alanı oluşturma hedefiyle hayata geçirildi.

Hot Stone Rai'nin sunduğu deneyimi yansıtan ve zenginleştiren bir alan yaratmak amacıyla geliştirilen tasarım, müşterileri etkileme hedefine odaklanıyor. Yemek alanı, doğal meşe ağacıyla kaplıdır. Aynalı ahşap paneller, Japon kafes işçiliğinden esinlenmiştir. Cesur dairesel unsurlar ise Japon geleneğindeki ay izleme ritüeli ve Japonya'daki tapınaklar ve çay evlerinde sıklıkla kullanılan yuvarlak pencere maru mado'dan ilham alıyor. Ana duvar, tasarımın odak noktası ve merkezi olarak aydınlatılan ve dikkati geri çeken bir Hokusai Ukiyoe baskısına ev sahipliği yapıyor. Ham meşe, zeytin yeşili döşeme, siyah boyalı banket oturma alanı ve karbon siyahı zemin, derin ama ince bir his yaratıyor.

Barın üzerindeki çerçeve, geleneksel Japon Kigumi'den esinlenen ahşap çapraz eklem marangozluğu ile oluşturulmuştur. Bu çerçeve içinde silindirik kağıt fenerler asılıdır, bu da yapının geometrisini vurgular ve gölgelerle ve atmosferle oynar. Tezgahın önündeki yeşil tonlar, ahşap yapının yanında doğal bir huzur hissi uyandırır. Sushi barın karşısındaki duvarda daha fazla dikkatlice yerleştirilmiş meşe çıtalar bulunur, bunlar pembe tonlarındaki dikey gradyanın karşısında yer alır, desenlerin etkileşimini vurgular ve tasarımı hafif, modern bir estetik anlayışa doğru yönlendirir.

Projenin alanı 114 metrekaredir. Proje, 2020 Ekim'de başladı ve 2021 Mayıs'ında Londra'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, Japon tasarım felsefesinin unsurlarını modern bir ortamda işleyecek bir şekilde projeye dahil etmekti. Bu amaca ulaşmak için, Japon geleneksel ahşap eklem ve tasarım unsurlarına odaklanan bir araştırma yapıldı. Özellikle detaylandırmanın genel alanla nasıl dengede çalıştığına odaklandı.

Tasarımın özgün özellikleri ve güçlü yanları arasında, geleneksel ve doğal görünümlü Japon marangozluğunun geniş çaplı kullanımı bulunuyor. Bu, modern yangın düzenlemelerine uygunluk konusunda bir dizi zorluğu beraberinde getirdi. Ahşabın doğal parlaklığı ve hissini etkileyen malzemeler kullanmak istemeyen Kanayama, estetik olarak en uygun ve uyumlu sonucu elde etmek için birçok farklı yöntem ve örneği denemek zorunda kaldı. İkinci bir zorluk ise, kullanılan form ve stillerin çoğunun karmaşık geleneksel yapım ve kurulum yöntemlerine sahip olmasıydı. Bu yöntemler, Japonya dışında yaygın olarak bilinmiyor veya uygulanmıyor. Bu nedenle, Kanayama, uygulamaya uygun olacak ve orijinal yöntemlerin görünümünü koruyacak birkaç basitleştirilmiş üretim yöntemi bulmak için Birleşik Krallık'taki marangozla birlikte çalışmak zorunda kaldı.

Hot Stone Rai Fitzrovia, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mika Kanayama
Görsel Kredileri: Image #1: Hot Stone RAI, 2021 Image #2: Hot Stone RAI, 2021 Image #3: Hot Stone RAI, 2021 Image #4: Muzo, 2021 Image #5: Muzo, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Mika Kanayama
Proje Adı: Hot Stone RAI
Proje Müşterisi: Mika Kanayama


Hot Stone RAI IMG #2
Hot Stone RAI IMG #3
Hot Stone RAI IMG #4
Hot Stone RAI IMG #5
Hot Stone RAI IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun