Oppein Home Group Inc.'in Sağlık Temalı Tasarımı: Mucha

Doğal Elementlerle İç Mekan Tasarımında Yenilikçi Bir Yaklaşım

Oppein Home Group Inc.'in son tasarımı Mucha, pandemi sonrası dönemde kapsamlı sağlık anlayışının yeniden şekillenmesiyle doğan ihtiyaçları karşılamak amacıyla tasarlanmış. Bu proje, Art Nouveau'nun doğal unsurlarını iç mekan tasarımına entegre ediyor ve pastoral veya açık hava yaşamına duyulan özlemi uyandırmak için toprak, mineral, volkanik kaya gibi renkler ve bitki, çiçek gibi yumuşak çizgi unsurlarını kullanıyor.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, şekiller, renkler, desenler gibi doğal unsurların yeşil yapı malzemelerine entegre edilerek duygusal ve ruhsal iletişim kurmak için bir köprü oluşturması bulunuyor. Kapılar, duvarlar ve dolapların entegrasyonu, makul bir trafik akışı ve basit ama zarif bir stil sağlıyor, böylece konforlu, kullanışlı ve sağlıklı bir ev yaşam deneyimi sunuyor.

Projenin gerçekleştirilmesinde, orijinal saf formdehid antibakteriyel malzeme, hava kalitesini iyileştirerek sakinlerin fiziksel ve ruhsal sağlığını garanti ediyor. Yüksek basınca, aşınmaya ve korozyona karşı direnç sağlayan fırın boya kullanılıyor. Marka tarafından geliştirilen kavisli yonga levha, kıvrımlı bir şekil elde etmeyi ve astar veya kaplama işlemlerini tasarruf etmeyi sağlıyor. Temizlemesi kolay filmle kaplanan cam kapılar, parmak izi ve su lekelerinden arındırılmış durumda. Koltuklar ve sandalyeler, hijyen, temizlik ve konfor için nefes alabilen, antibakteriyel, akar dirençli kumaşlar kullanıyor.

200㎡-300㎡ arasında değişen projenin teknik özelliklerine bakıldığında, mobilya özelleştirmesi, minimalist alan, aşırı lüks, mekan estetiği, çizgi sanatı gibi anahtar kelimeler öne çıkıyor. Bu projede yer alan tasarım ekibi üyeleri arasında Shao Jia, Huang Xiaoling, Li Yunlong, Ou Niumei, Li Qiuli, Liu Huang, Liu Lian, Xie Yanting bulunuyor.

Projede, oturma odası, yemek odası ve mutfak, daha geniş bir alan sağlamak için sabit olmayan bölümlerle birbirine bağlanıyor. Bu, rahatlık, egzersiz ve sosyalleşme için daha geniş bir alan sağlıyor ve böylece konforlu bir yaşam tarzına yol açıyor. Fransız pencereleri aracılığıyla mutfakta doğal ışığın içeri girmesi, iç mekanı dış mekanla birleştiriyor ve canlı bir atmosfer yaratıyor.

Proje, Ocak 2022'de Guangzhou'da başladı, Aralık 2022'de Guangzhou'da tamamlandı ve Mart 2023'te Çin'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Projenin altında yatan araştırmalara bakıldığında, toprak tonunun ve çizgi unsurlarının kombinasyonu, şeftali ve dinamik arasında bir denge sağlıyor. Bu, sıcak ve uyumlu bir ev atmosferi ile zarif ve modern bir stilin mümkün olmasını sağlıyor.

Projede karşılaşılan zorluklar arasında, kapıların, duvarların ve dolapların entegrasyonu yer alıyor. Bu, her bir işlevin basit bir kombinasyonu veya tutarlı bir stil anlamına gelmiyor, ancak tüketicilerin estetik zevkine hitap ederken her işlev arasında bir denge sağlamak anlamına geliyor. Bu sorunu çözmek için, bu projede doğal renkler, malzemeler, desenler ve teknolojiler görsel tutarlılık için birbiriyle uyum içinde çalışıyor.

2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeriyor ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor. Bu özellikleriyle yaşam kalitesine katkıda bulunuyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Oppein Home Group Inc.
Görsel Kredileri: Oppein Home Group Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Shao Jia Huang Xiaoling Li Yunlong Ou Niumei Li Qiuli Liu Huang Liu Lian Xie Yanting
Proje Adı: Mucha
Proje Müşterisi: Oppein Home Group Inc.


Mucha IMG #2
Mucha IMG #3
Mucha IMG #4
Mucha IMG #5
Mucha IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun