"Aşk Adına": Ching Yu Chen'in Çok Fonksiyonlu Kilise Tasarımı

Doğal Malzemeler ve Sıcak Tasarım Teknikleriyle İnsanlar Arasında Birlik Oluşturan Bir Mekan

Ching Yu Chen'in "Aşk Adına" projesi, doğal malzemelerin uygulamasını ve sıcak, düşünceli tasarım tekniklerini birleştirerek insanlar arasında etnik ayrım gözetmeksizin birlik oluşturmayı hedefliyor. Bu çok fonksiyonlu kilise tasarımı, yaşlıların bakımını, yetişkinlerin istihdamını ve çocukların yetiştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Projenin çeşitli birimlerinde tek bir birimin çok fonksiyonlu tanımları görülebilir. Örneğin, ana salon, kilise üyelerinin hafta sonları toplandığı bir mekan olarak hizmet verirken, hafta içi yaşlılar için bir gündüz bakım merkezi olarak işlev görüyor. İkincil salon, gençlerin hafta sonları toplanabileceği bir alan sağlarken, hafta içi bir spor salonu olarak ve dans pratikleri ve sosyalleşme için kullanılabilir.

Proje, komşuları rahatsız etmeyecek bir ses yalıtımı inşası üzerine odaklanıyor. Bu nedenle, inşaat, ses emilimini, dağıtımını, iletimini ve ses yalıtım etkilerini güçlendirmek için alüminyum tavan ses bariyeri panoları, ahşap lif panoları, çevre dostu plastik-ahşap delikli ızgaralar ve yangına dayanıklı ses emici köpük panolar gibi ses damping malzemelerini kullanıyor.

Proje, 990m2'lik bir alanı kaplayan bir binanın B1 katında yer alıyor. Farklı yaş gruplarının ortak olarak kullanabileceği bu mekan, ağ bağlantısını ve canlı yayın sistemini kolaylaştırmak için tavan ve duvarlarda kablo kanalları kurmuştur. Bu sayede, her türlü etkinlik, kurs ve performans birbirlerine müdahale etmeden sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir ve gelecekte herhangi bir zamanda yazılım güncellemeleriyle genişletmeler yapılabilir.

Projenin inşası, 2018 Ekim'inde Beitun, Taichung, Tayvan'da başladı ve 2023'te tamamlandı. Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayanlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.

Projenin yerinin bir konut binasının B1 katında olması nedeniyle, toplanan kalabalıkların ve müzik aletlerinin çıkardığı büyük miktardaki sesi nasıl yeterince sınırlayacağı, planlama araştırmasının anahtar noktası oldu. Ana salonun sahne yapısı birkaç bloğa bölündü ve her birim, bir ses emici pedi olarak hizmet verdi. Aynı yaklaşım, ana yapısal RC panellerine ve hoparlörlerin asılı olduğu tavan bölgesine de uygulandı, böylece düşük frekanslı titreşimlerin emilimi gerçekleştirildi. İkinci olarak, yüksek frekansı dağıtmak için çevre dostu delikli ızgaralar kullanıldı ve alüminyum ses bariyeri panoları ve yalıtım, ses alanını parçalamak için kullanıldı. Ses emici köpük duvar panellerinin kullanımı, ses alanının etkilerini optimize etti.

Projenin ana imajı ve ek resimler Chun Shen Yang tarafından 2022'de çekildi. Bu çok fonksiyonlu kilise tasarımı, iç mekan tasarımı, kilise planlaması, ticari alan tasarımı, konut tasarımı, organik yeşil duvar ve çok fonksiyonlu kafe gibi etiketlerle tanımlanabilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ching Yu Chen
Görsel Kredileri: Main Image:Chun Shen Yang,2022 Optional Image #1:Chun Shen Yang,2022 Optional Image #2:Chun Shen Yang,2022 Optional Image #3:Chun Shen Yang,2022 Optional Image #4:Chun Shen Yangn,2022
Proje Ekibi Üyeleri: Ching yu Chen Chi yi Weng
Proje Adı: Love
Proje Müşterisi: Ching Yu Chen


Love IMG #2
Love IMG #3
Love IMG #4
Love IMG #5
Love IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun