"Temple of Heaven" - Çin'in Rüya Çekilişi: Jiuzhou Li'nin Ödüllü Dondurma Hediye Kutusu Tasarımı

Çinli tasarımcı Jiuzhou Li, geleneksel Çin kültürünün sembolü olan "Temple of Heaven" konseptini bir dondurma hediye kutusuna dönüştürdü.

Çinli tasarımcı Jiuzhou Li, geleneksel Çin kültürünün sembolü olan "Temple of Heaven" konseptini bir dondurma hediye kutusuna dönüştürdü. Bu özgün tasarım, 2023 A' Packaging Design Ödülü'nün Bronz ödülünü kazandı.

Jiuzhou Li'nin "Temple of Heaven - Çin'in Rüya Çekilişi" adlı dondurma hediye kutusu, Çin'de akraba ve arkadaş ziyaretlerinde hediye verme geleneğini yansıtıyor. Kutu tasarımı, Pekin'deki Temple of Heaven'ın beyaz mermer korkuluklarından esinlenmiş. Dondurmalar kutuya yerleştirildiğinde, birkaç kutu birleştirilerek ürün sergisi oluşturulabiliyor.

Tasarımın en dikkat çekici özelliği, dış ambalajın ve ürünlerin, anlamını ve tasarım kökenini birleştirerek satış ve sergilenme şekli olması. Kutunun içinde bir yalıtım katmanı bulunuyor ve her iki yanında buz torbaları için yerler var. Bu sayede müşteriler satın aldıktan sonra iç sıcaklığı uzun süre çok düşük tutulabiliyor.

Kutuda beş farklı dondurma lezzeti bulunuyor. Dondurma çubuklarının üzerinde "Çin'de en iyi şansı elde etmek" anlamına gelen "Çin'in Rüya Çekilişi" yazıyor. Dondurma dış ambalajı, kullanımdan sonra depolama eşyası olarak kullanılabiliyor ve her birinde iyi bir dilek yazıyor.

Li'nin bu tasarımı, Çin'deki yüksek kaliteli dondurma hediye seçeneklerinin eksikliğini gidermeyi hedefliyor. Dondurmanın yenilebilir kısmı, iyi şansı temsil eden bir uğurlu bulut stili stigma ile şekillendirilmiş. Dış ambalajda "Her zaman iyi şans, başarı, her zaman genç ve sağlıklı olma, her zaman mutlu olma ve tükenmeyen zenginlik" olmak üzere beş uğurlu dilek bulunuyor.

Li'nin bu özgün tasarımı, dış ambalajın ve ürünlerin, anlamını ve tasarım kökenini birleştirerek satış ve sergilenme şekli olmasıyla dikkat çekiyor. Bu tasarım, "Temple of Heaven - Çin'in Rüya Çekilişi" dondurma hediye kutusunun ortaya çıkmasına yol açan fikirle birleştiğinde, Çinli insanların akraba ve arkadaş ziyaretlerinde hediye verme geleneğini yansıtıyor.

2023 A' Packaging Design Ödülü'nün Bronz ödülünü kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiriyor. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen bu tasarım, yaşam kalitesine katkıda bulunuyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Jiuzhou
Görsel Kredileri: IP Lijiuzhou/ COPYRIGHT Lijiuzhou/ IMAGE Lijiuzhou/ PHOTO Lijiuzhou
Proje Ekibi Üyeleri: Li Jiuzhou
Proje Adı: Temple of Heaven
Proje Müşterisi: Li Jiuzhou


Temple of Heaven IMG #2
Temple of Heaven IMG #3
Temple of Heaven IMG #4
Temple of Heaven IMG #5
Temple of Heaven IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun