Shu-Yuan Chang'ın "Lockdown Shelter" Tasarımı: Geleceğin Yaşam Alanlarına Yeni Bir Bakış

Doğa ile İç İçe, Esnek ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı Tasarımı

Shu-Yuan Chang'ın "Lockdown Shelter" adlı tasarımı, pandemi döneminde evde egzersiz yapma ihtiyacını ön planda tutarak tasarlanmış bir yaşam alanıdır. Bu tasarım, doğal ışığı içeriye çeken bir yürüyüş yolu oluşturan ve çevresindeki dağlar ve ormanlarla uyumlu bir yaşam alanı sunan bir konsept üzerine kurulmuştur.

Shu-Yuan Chang'ın bu özgün tasarımı, kullanıcılarına dönüm noktalarında sezgisel ve çeşitli seçenekler sunan dairesel bir düzen sunar. Sadece iki kişi olduğunda, pencere yanı kayar kapı açılabilir, pencere manzarasının keyfini çıkarabilir ve iç aydınlatmayı artırabilir. Ziyaretçiler geldiğinde, kayar kapılar son derece esnek bir alan sağlar ve dairesel yürüyüş yolu, kişi sayısına göre yüksek alan kullanımı sağlar.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde doğal malzemeler ve renkler temel alınmıştır. Duvarlar hafif renkli ahşap tahıl ve mimari betondan yapılmıştır. Rustik mimari beton, TV duvarı ve bar duvarı gibi ana görsel duvarlarda sergilenirken, zemin koyu kuvars karoları ve ahşap zeminle kaplanmıştır. Çizgiler söz konusu olduğunda, tasarım ekibi çeşitli katmanları sunmak için balıksırtı ve 1/3 zemin kullanmıştır.

Özgün düzen 4 yatak odasıydı. Ana kullanıcıların sayısını göz önünde bulundurarak, tasarımcılar ekstra oda alanını genişletti ve daha konforlu bir deneyim sağlamak için ana banyoyu genişletti. Müşteriler, bambu ormanının manzarasını seyrederken rahat bir banyo keyfi yaşayabilirler. Özel alan açık planlıdır. Geniş yemek odası ve mutfak, iyi donanımlı ve işlevseldir, bir meyve suyu makinesi, özel olarak tasarlanmış bir sedir masa ve resim asma için bir elektronik ekran içeren bir bar alanı içerir.

Shu-Yuan Chang'ın bu tasarımı, pandemi sonrası dönemde insanların fiziksel sağlık ve doğal çevreye daha fazla önem verdiği bir dönemde, müşteriler için mükemmel bir ilerici emeklilik evi sağlar. Tasarım ekibi, doğal çevreye yakın bir alan şekillendirmek için saf malzemeleri kullandı. İç mekanın ekstra dekorasyonu yoktur ve dolaylı aydınlatma bile yoktur. Bu iki tasarım unsuru çıkarıldıktan sonra, hala bir evin atmosferine sahiptir.

"Lockdown Shelter" tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shu Yuan Chang
Görsel Kredileri: Fontal Interior Design Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Shu Yuan Chang
Proje Adı: Lockdown Shelter
Proje Müşterisi: Shu Yuan Chang


Lockdown Shelter IMG #2
Lockdown Shelter IMG #3
Lockdown Shelter IMG #4
Lockdown Shelter IMG #5
Lockdown Shelter IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun