Doğanın Sunumlarına Yeni Bir Bakış: Aesthetics of Calibration

Clement Tung Jeun Cheng'in Gözlük Mağazası Tasarımı, Modern ve Sürdürülebilir Bir Yaklaşım Sunuyor

Doğanın sunduğu değerleri tasarımcı olarak yaklaşımla değerlendiren Clement Tung Jeun Cheng, insanların ve çevrenin daha dostça bir yaklaşımla sürdürülebilir bir şekilde yaşamasını sağlıyor. Bu proje, eski tarz gözlük mağazası tipini terk ederek yepyeni bir tasarım sunuyor.

Cheng'in tasarımı, açık tarz tasarımı ana gövde olarak kullanarak aydınlık ve profesyonel bir ticari alan yaratıyor. Merkezi ada bar sandalye tasarımı, müşteriler, çalışanlar ve ürünler arasındaki mesafeyi kısaltarak, mesafenin kısıtlamaları olmadan daha rahat bir iletişim sağlıyor.

Malzeme olarak, ahşap desenlerinin su taşı ile kombinasyonu, mekana hem saygın hem de ferah bir görsel etki kazandırıyor. Bu etki, gözlüklerin metalik malzemesine karşılık gelen paslanmaz çelik ile dekore edilerek, profesyonel ve modaya uygun bir atmosfer yaratıyor.

Uzun ve dar mekansal düzen nedeniyle, dolaşım ve alan bölümlemesi sınırlıdır. Sınırlı alanda açık bir duygu sunulmalı ve aynı zamanda güçlü bir depolama işlevi sunmalıdır. Bu, çok sayıda markalı ürün modelini sergilemek için gereklidir.

Cheng, girişteki eğimli tasarım ve her iki yan duvarın çizgileri aracılığıyla görsel alanı genişletiyor. Ayrıca, tüm ürünler bel hizasının üzerinde sergileniyor. Bu, sıkıştırılmış görsel duyguyu azaltırken, ritmik uzun ve kısa tahtalar ekleniyor. Bu tahtalar, kalibrasyondaki uzun ve kısa işaretlere benziyor ve ürün düzenlemesine çeşitlilik ve ayrım sağlıyor.

Proje, 2020 yılında Macau'da tamamlandı. Çalışma, tüm ürünlerin bel hizasının üzerinde sergilenmesiyle daha odaklanmış ve net bir görsel etki sağlıyor. Bu, sıkıştırılmış görsel duyguyu azaltırken, ritmik uzun ve kısa tahtalar ekleniyor. Bu tahtalar, kalibrasyondaki uzun ve kısa işaretlere benziyor ve ürün düzenlemesine çeşitlilik ve ayrım sağlıyor.

Cheng, girişin konumunu yükselterek, güneş ışığının daha büyük bir parıltı açısı oluşturmasını sağlıyor. Bu, iç aydınlatmayı artırırken, enerji tasarrufu sağlamak için ışık armatüründe LED ışıklar seçiliyor. Ayrıca, çevreye olan yükü azaltmak için çevre dostu duvar kağıtları kullanılıyor. Bina yapısal teknolojisi ile doğal havalandırma ve doğal aydınlatma daha da vurgulanıyor, böylece iç konfor derecesi artırılıyor.

Cheng'in tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Clement Tung Jeun Cheng
Görsel Kredileri: Photo credit: Billy Yiu
Proje Ekibi Üyeleri: Director: Clement Tung Jeun Cheng
Proje Adı: Aesthetics of Calibration
Proje Müşterisi: Clement Tung Jeun Cheng


Aesthetics of Calibration IMG #2
Aesthetics of Calibration IMG #3
Aesthetics of Calibration IMG #4
Aesthetics of Calibration IMG #5
Aesthetics of Calibration IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun