Ya-Jung Yvane Hsieh'in "My Smoking Jackets" Adlı Evinin Tasarımı: İş ve Yaşam Alanlarını Birleştiren Loft Tarzı Bir Konut

Ya-Jung Yvane Hsieh, moda tasarımcısı evi için loft tarzı bir konut tasarladı: "My Smoking Jackets"

Ya-Jung Yvane Hsieh, moda tasarımcısı evi için loft tarzı bir konut tasarladı. İş ve yaşam alanlarını birleştiren bu ev, hem çalışma hem de yaşam alanlarına esnek bir kullanım imkanı sunuyor. Bu proje, Smoking Jackets Studio için bir moda alanı ve bir aile için rahat bir yaşam alanı oluşturdu.

Ya-Jung Yvane Hsieh, küçük bir yatay altıgen için hacim yığma konseptini benimsedi. Bu konsept, çalışma alanı, yaşam alanı ve genel alanı göstermek için kullanıldı. Ana hacim, çalışma alanı ve yaşam alanı arasında bir tampon görevi gören oturma odasının yükseltilmiş alanıdır. Ayrıca, ana hacim, tüm doğal ışığın çalışma alanı, oturma odası, mutfak ve yemek odasına dağılmasını sağlar. İç mekanda bol miktarda cam ve gri ayna kullanılarak alanın görsel olarak genişletilmesi sağlandı.

Ev, moda tasarımcısının evi olarak tasarlandı. Loft tarzı, stüdyo çalışma alanı ile daireyi birleştirmek için kullanıldı. Yarı geçirgen bir alan tasarımı kullanılarak genel ve özel alanlar ayrıldı. Salonun ana alanı, oturma odası ve iç balkonu birleştiren bir salon tasarımıdır. Doğal ışık daha geçirgendir ve alanı büyütme görsel etkisi de vardır. Bu karma alan, yaşam alanlarını çalışma saatlerine göre ayarlamalarına ve yaşam ve çalışma alanlarına esnek bir kullanım sunmalarına olanak sağlar.

Ev, bir stüdyo çalışma alanı için genel bir alan ve bir aile için özel bir alan olacak şekilde gömülü bir kombinasyon alanıdır. Temel malzemeler arasında çevre dostu boya, gri cam, gri ayna, çelik fırçalama ile işlenmiş ahşap kaplama, kuvars karo, çelik merdiven bulunmaktadır. Proje, 2017 yılı sonunda gerçekleştirildi.

Ev, iç mekan camı ve gri aynaların geniş kullanımı ile genel siyah, beyaz ve gri soğuk renklerin birleştirilmesi ile mekansal renklerin tutarlılığını tam anlamıyla sergileyebilir. Çalışma alanı kısmen gri ve mavi renkte olup stüdyonun profesyonel hissini gösterir. Küçük bir alan olan 90m karelik alan, giriş alanı, 1 stüdyo ve masa olarak çalışma alanı, deneme alanı, 1 oturma odası, 1 ana yatak odası, 1 çocuk odası, mutfak, yemek odası ve 2 banyo vb. içerir.

Proje, bir moda tasarım stüdyosu için tasarlandı ve sahibi işini yaratma konusundaki cesaretini sunmak istedi. Çalışma ve aile için sunulan kombinasyon alanı, tüm alan fonksiyonları sadece iş için değil, aynı zamanda bir rüya için de gömülüdür. Bu proje, Smoking Jackets için bir moda alanı ve bir aile için rahat bir alanı gerçekleştirdi.

Proje, 2017'nin Aralık ayında Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamlandı. Çoklu hacimler, bir alanı genişletmek için çapraz görsel yönlendirme kullanarak küçük bir alana yığılır. Tüm dış ışık ve hava sirkülasyonu, tüm iç mekanı dikkate alarak düşünülmelidir.

Çok küçük bir alan olan bir LOFT, stüdyo, oturma odası, mutfak, yemek odası, çalışma odası, çocuk odası, yatak odası, 2 banyo gibi tüm fonksiyonları birleştirmek için bir yığma konseptine dayanarak bir kombinasyon alanını gerçekleştirmek için bir zorluk oluşturdu.

Proje, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ya-Jung HSIEH
Görsel Kredileri: Ya-Jung HSIEH
Proje Ekibi Üyeleri: Ya-Jung Yvane HSIEH
Proje Adı: My Smoking Jackets
Proje Müşterisi: Ya-Jung HSIEH


My Smoking Jackets IMG #2
My Smoking Jackets IMG #3
My Smoking Jackets IMG #4
My Smoking Jackets IMG #5
My Smoking Jackets IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun